van der Horst

Terlaemen 200: Verrassende zege voor de SEAT van Verbeke/Smets

Manfred Verbeke/Denis Smets - SEAT Cup
Manfred Verbeke/Denis Smets - SEAT Cup
Het raceseizoen op Circuit Zolder is zaterdag van start gegaan met ondermeer de Terlaemen 200, de eerste manche van de Hundred Series by BGDC 2019. Een dertigtal wagens namen de start maar al vroeg in de race kregen de “dikke” wagens uit de klasse 3 met pech te kampen en moesten een voor een de wedstrijd verlaten waardoor de zege toekwam aan de SEAT Cup van Manfred Verbeke en Denis Smets. Ook de tweede plaats ging naar een SEAT uit klasse 2, de Léon MKII van Bailly/Dewalheyns/Scamardi. De laatste podiumplaats was voor de Scuderia Tornacum Peugeot 308 Cup van Altruy/Deknudt.
Hermans/Hermans - Ford Mustang
Hermans/Hermans - Ford Mustang
De Ford Mustang van Nicolas en Olivier Hermans slaagde als enige van de favorieten om de eindmeet te halen. De zwarte Mustang was steeds vooraan terug te vinden maar een klapband sloeg de wagen terug. Een regelmatige wedstrijd bracht hen alsnog de vierde plaats op. De Top vijf werd volgemaakt door de “oude” EBV Opel Astra G coupé die opnieuw de sporen kreeg van het duo Menage/Katsers en daarmee overtuigend de klasse 1 won.

van Engelen/Daniels/Berg - RXC Domec
van Engelen/Daniels/Berg - RXC Domec
Op de pole vonden we de RXC Domec van Engelen/Daniels/Berg terug en de blauwe wagen nam al snel de leiding van de wedstrijd en reed weg van de concurrentie. De RXC Domec leek op weg naar een zekere zege maar dan sloeg het noodlot toe, de wagen ging van de baan in de Rea bocht en kon de race niet verder zetten.


VDS Racing Adventures - MARC II Focus V8
VDS Racing Adventures - MARC II Focus V8
Voor de beide MARC Focus V8 van VDS Racing Adventures werd het een race om snel te vergeten. De wagen #57 van Van Der Straten Pon thoz/Putz/Vanloocke moest de start nemen van uit de pitlane en kon zich nooit mengen in de strijd vooraan. Nadat de wagen verschillende keren de pits opzocht maar de problemen maar niet opgelost raakten besloot men de handdoek in de ring te gooien. De tweede wagen van het team de #58 van vader en zoon de Latre du Bosqueau vertrok van op de eerste startlijn maar moest ook al vroeg in de race definitief de pits opzoeken.

Asnong/Grevesse/Frere - Renault Megane Cup
Asnong/Grevesse/Frere - Renault Megane Cup
De Renault Megane van Asnong/Grevesse/Frere behoorde ook tot de kandidaten voor de zege maar een brandje achteraan de wagen maakte dat ook deze wagen de eindmeet niet zag. Met het uitvallen van de favorieten konden de wagens uit de klasses 2 en 1 strijden voor de ereplaatsen. De BMW M325i van Denys en Emilien Buffet, uitkomende in de klasse 4X wist zich nog de zesde plaats toe te eigenen voor de Clio III van Charlier/Zahnen en de Honda Civic van De Laet/Van Billoen.

Tricoche/Hortulanus/Heinen/Dussoul - Peugeot RCZ
Tricoche/Hortulanus/Heinen/Dussoul - Peugeot RCZ
De Peugeot RCZ van Tricoche/Hortulanus/Heinen/Dussoul had zicht op een ereplaats maar technische problemen wierpen de wagen terug naar plaats negen. De Clio III van Deridder/Dupont/Maquignon pakte de tiende plaats en ging de BMW’s 325i van Werckx/Werckx en Lammens/Pullinckx/Cooreman vooraf.


Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 30 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 1000 km of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons