van der Horst

Terlaemen Cups: De pole voor de VDS Racing Adventures MARC Focus V8

Nathan Vanspringel
Nathan Vanspringel
Voor het eerst in zijn geschiedenis werd de pole voor een Hundred Series by BGDC race bepaald door de uitslag van een sprintrace. Die sprintrace vond zaterdagmorgen op Circuit Zolder plaats na een korte prekwalificatie en een kwalificatie. Maar het weer was een spelbreker en uiteindelijk zegevierde Nathan Vanspringel (VDS Racing Adventures MARC Focus V8) na een ingekorte race en mocht de rode silhouette zaterdagnamiddag van op de pole starten.
Roos Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Roos Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Ook circuit Zolder werd door de regen geteisterd op zaterdag, zodanig dat de start van de sprintrace achter de safety car werd gegeven. Wanneer daarna Ricky Coomber (Honda Civic) zich nog vastreed in het grind van de Bianchibocht werd de race vroegtijdig gestopt. Nathan Vanspringel won deze kwalificatiesprint voor Evren Yondem (Porsche 992 GT3 Cup) en Michael Van Peperzeel (Porsche 991 GT3 Cup).

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 1 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen Cups.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons