van der Horst

Terlaemen Cups: Gaban Motorsport doet zijn palmares alle eer aan

Gaban Motorsport - Citroën C1
Gaban Motorsport - Citroën C1
Ze waren vorig jaar nog met drie, maar begin dit jaar werd het een kwartet. Voor het overige sloot de #228 Gaban Motorsport weer aan bij de goede gewoonten van vorig seizoen en won het kwartet de opener van de C1 Racing Cup 2023 op Circuit Zolder. Het team nam al snel de race in handen en gaf die niet meer af…
Oeste Kart - Citroën C1
Oeste Kart - Citroën C1
Doch na de kwalificatie van 45 minuten zaterdagavond, kwam de #228 Gaban Motorsport van Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens, met de jonge belofte Ian Vaeremans, niet verder dan de zevende plaats, met voor de kampioenen van afgelopen jaar onder meer de #276 Oeste Kart Verde van Tristan Földesi, Calvin de Groot en Mathias Ronzani, de #299 BE GSL Racing 2 van Louis Gysembergh, Federico Nardi en Evan Becerra en de #263 RJ Motorsport van Antonio Giovanni Fontana, Alessandro Nazzari en Paolo Ricaboni.
 
Bij de start van de race was het de #266 BRV-Racing van Kenny Herremans, Bruno Ver, Frédéric George en Brent Verheyen die naar de leiding schoof, maar de eerstgenoemde die we uit de GT4 European Series kennen schoof al snel in de grintbak ter hoogte van het kanaal. De eerste Full Course Yellow was een feit. 
 
Mecaperformance - Citroën C1
Mecaperformance - Citroën C1
Al snel waren er nog twee topteams die problemen kenden, met de #257 Mecaperformance van Christophe Cagnina, Romain Demeyer en Olivier Fontana die met elektrische problemen naar de box moest en de #280 Canal Performance van Manu Canal-Robles, François Jeukenne, Steve Gathy en Maverick Dessy werd door niets gespaard en het was uiteindelijk de koppeling die hen de handdoek in de ring deed werpen.
 
Voor de #276 Oeste Kart Verde was het niet beter, met een problemen aan de ophanging, goed twee uur voor het einde, terwijl de #246 OAK3 RT van Xavier Schene, Thierry Lefin en Olivier Cartelle halverwege de race met een defecte cardan naar de kant moest.  
 
PCH Automotive - Citroën C1
PCH Automotive - Citroën C1
Na drie uur racen volgde de #261 PCH Automotive van Pierre-Cédric Henry en Mika Lottefier net achter de #228 Gaban Motorsport, net als de #252 The Art of MH Racing van de Duitsers Rafael Branke en Sebastian Uber, samen met de Zwitser Andreas Keller. Echter de straffen voor het niet respecteren van de snelheid tijdens de diverse neutralisaties onder ‘Full Course Yellow’ zouden het klassement nog danig door elkaar schudden.
 
De #228 Gaban Motorsport van Gaban-Alsteens-Alsteens-Vaeremans won uiteindelijk met twee ronden voorsprong, na zeven uur racen, met verder op de podiumplaatsen nog de #223 Kimy Racing van de broers Régis en Arnaud Matot, die een mooie remonte neerzetten en de #264 TCRacing by Kimy RT van Thierry Le Leu en Christophe Devis.
 
De #252 The Art of MH Racing en de #261 PCH Automotive reden naar de andere ereplaatsen in de top 5, vlak achter de #264, en voor de #219 KMD 219 van Chloé Van Hove, José Close, Thomas Vanloocke en Eric Van Bael.
 
RJ Motorsport - Citroën C1
RJ Motorsport - Citroën C1
Nog verder vonden we de #248 KG Racing by Beaufort van Philippe Soussan en Alessio Bender, de #279 Black by Kimy Racing van Gaël Frère en Julien Lefevre-Bauthière, de #232 Mecaspeed van Laurent Do, Jérémy Mathys, Jonathan Dufrasne en Massimo Petralia, en de #263 RJ Motorsport van Antonio Giovanni Fontana, Alessandro Nazzari en Paolo Ricaboni die dus allemaal in de top 10 plaatsnamen. De Britten Jake en James Little, met de #272 PK4FUN, deden ook vooraan mee, maar vielen helemaal op het einde nog weg.
 
Er waren in Zolder ook vier teams uit de Portugese C1 Cup…, waarvan de #433 Tzi Designs van Antonio Ferreira, Joao Oliveira, Tiago Mesquita, Joao Moreira en Tiago Carvalho de categorie ‘Europa’ wonnen.
 
Niet minder dan 43 C1 zagen we tijdens de 1000 Km van Zolder in actie, wat alles zegt over de populariteit van deze competitie op circuit. Volgende rendez-vous: de 24 Uur van Magny-Cours, tijdens het laatste weekend van mei op het voormalige F1-circuit. We kijken er naar uit!

C1 Racing CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 3 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen Cups.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons