van der Horst

Terlaemen Cups: Het is Go, Go, Go voor de 100 Series by BGDC 2024

VDS Adventures - Ford Marc Car 2
VDS Adventures - Ford Marc Car 2
Deze keer is het zover! Na een lang tussenseizoen sinds de 2023 finale op Spa-Francorchamps, beginnen de 100 Series by BGDC deze zaterdag 6 april aan hun seizoen 2024 ter gelegenheid van de Terlaemen Cups, een meeting georganiseerd door de… BGDC! En het zijn twee manches van 100 minuten die er op het programma staan voor deze terugkeer op de piste!
Met een dertigtal bolides op de beide startgrids van de dag, en dat voor de manches van 100 minuten die aanleiding geven tot één samengesteld klassement, belooft alvast het spektakel op de afspraak te zijn met de vertrouwde mix van GT-wagens, Silhouettes en toerwagens van verschillende cylinderinhouden.
 
Michael Van Peperzeel / Johan Van Peperzeel - Porsche 911 GT3 Cup 991
Michael Van Peperzeel / Johan Van Peperzeel - Porsche 911 GT3 Cup 991
De Divisie 4 groepeert vanaf nu de klassen GT+ et GT4+, met de snelste bolides die met elkaar de strijd zullen aangaan voor de zege in het algemene klassement. Het wordt een nieuwe krachtmeting tussen de MARC Cars, dat zijn de Australische Silhouettes als de Mustang V8 van Raphaël van der Straten en de BMW V8 van Chris Van Woensel, Dirk Mertens, Maurits Van Egdom en Tom De Neef, en de Porsche 911 GT3 Cup. Daarvan zijn er drie: de #17 (Type 992) van Olivier Dons en Philippe Wils, voorheen al winnaars in de  BGDC, de #991 (Type 991) van de regerend kampioenen Johan en Michael Van Peperzeel, en de #23 (Type 992) van Mick, Tom en Steve Meurrens.
 
Roos Motorsport - Toyota GR Supra GT4
Roos Motorsport - Toyota GR Supra GT4
In hun kielzog zullen meerdere wagens volgen uit de klasse GT4+, die de kans niet onbenut zullen laten om te profiteren van het minste teken van zwakte van de leiders om druk te gaan zetten. En ook de verscheidenheid staat op het programma want er is de Toyota GR Supra GT4 Roos Motorsport van Luxemburger Patrick Dubois, de Porsche Cayman GT4 Q1 Trackracing van Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck aan de ene kant en die van Eric Billiard en Quinn Van Hooydonk aan de andere kant, de BMW M2 CS Q1 Trackracing van Wiebe Wijtzes, Robbe Straals en Patrick Franssen, evenals de Porsche Cayman GT4 PG Motorsport van ‘Kart White’ en Paul Geeris. Dat staat garant voor heel wat sport en zonder twijfel, ook voor heel wat verrassingen…
 
Alain Boveroux - Alpine
Alain Boveroux - Alpine
Wat de Divisie 2 betreft, ook daar zien we heel wat verschillende bolides tegen elkaar uitkomen. In de Klasse E is er de prachtige Alpine A110 Cup van Alain Boveroux, die wordt bijgestaan door de Fransman Stéphane Cristinelli, terug van weggeweest. En er is ook de Peugeot RCZ Cup van Fabrice Massin en Pierre Léonard, en binnen de Klasse F is er de BMW Z4 van Alain Van Tornhaut, de BMW M3 E36 van Petra Carlier en Hervé Duelz, de BMW 130 GTR van Philippe Wouters en Raf Peeters, evenals de… Mitjet 2L die worden ingezet door de families Blaise en Patze. Daar zien we de jongeren Axelle en Arnaud Blaise op een ‘BMW’ met een nieuw en zeer geslaagd kleurenschema, en het gebruikelijke vader/zoon duo bestaande uit André en Guillaume Patze. Het belooft een mooie wedstrijd in de wedstrijd te worden.
 
Yvan Muller - Renault Clio III
Yvan Muller - Renault Clio III
Nog maar eens zal de Klasse B (2 liters) van de Divisie 1 de drukst bezette categorie worden van de meeting, met de kampioen Yvan Muller, die een team zal vormen met Gaël Frère aan het stuur van de Renault Clio III Cup #38. Er zullen uiteraard nog andere versie III modellen van het Franse merk van de partij zijn, met Hervé Deger, François Jeukenne en Jérôme Heinen (#37), Thomas Vanloocke en Jérémy Princen (#61), Frédéric Faucon, Georges Pons en Michaël Divoy (#110), Robin Dries en Samuel Hilgers (#262), maar ook Patrick Asnong en Olivier Debroux (#510)! Olivier Meurens en Benjamin Renaud (#13) voor hun part, zijn terug met een Renault van de ‘tweede generatie’.
 
Guy Katsers/Philippe Ménage - Vauxhall Astra Coupé
Guy Katsers/Philippe Ménage - Vauxhall Astra Coupé
Tegenover deze Clio’s staan de onverwoestbare Opel/Vauxhall Astra Coupé van Philippe Ménage en Guy Katsers, de Toyota GT86 van Chloé Van Hove, Lucia Sirianni en José Close, evenals de Honda Civic Type R van de Britten Ricky Coomber en Mark Simmons enerzijds, en die van Yannick Van Espen, Laurent De Coninck en Marco Van Belle, anderzijds. Afwisseling zal er ook zijn binnen de Klasse A, met de welgekende Renault Clio II van Rogier Van Kuyk/Thomas Leten en de Peugeot 206 RC van Patrick Vander Eecken/Nicolas La Monica (in afwachting van de komst van een Porsche 996 GT3 Cup vanaf Magny-Cours!), die het zullen opnemen tegen een nieuwkomer, de Suzuki Swift van Stijn Vervaet en Raf Van Belle!
 
Deze start van de 100 Series by BGDC 2024 zal plaatsvinden binnen één en dezelfde dag, de zaterdag, met vrije sessies tussen 9u00 en 9u55 en de kwalificatie tussen 11u00 en 11u55. Een eerste deel van de wedstrijd is er tussen 13u05 en 14u45, en het tweede deel tussen 16u05 en 17u45. Dat belooft…              

Persbericht Hundred Series by BGDC



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 4 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen 200.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons