van der Horst

Terlaemen Cups: Laat het seizoen beginnen!

2CV Racing
2CV Racing
Na een te lang tussenseizoen, zoals steeds, vindt de harde kern van de 2CV Racing Cup eindelijk weer de circuits terug en dat tijdens het aankomende weekend. Zoals de traditie het wil, zal het eerste treffen op Circuit Zolder plaatsvinden en dat met een wedstrijd over 420 minuten...
Golden Horse II - 2CV Racing Cup
Golden Horse II - 2CV Racing Cup
Vorig jaar was het wat betrof de 2CV Racing Cup allemaal The Golden Horse wat de klok sloeg, met een #16 The Golden Horse II die niet minder dan de Grand Slam behaalde! Het spreekt voor zich dat de structuur van de familie Blaise de titel met hand en tand zal verdedigen... ook al is de samenstelling van de teams herzien, maar niet om aan kwaliteit in te boeten. Op de #16 zullen Jean-Pierre Blaise en Sébastien Piette nu vergezeld worden door de journalist-rijder Martin Businaro, terwijl de line-up van de #14 bestaat uit Thierry en Jérôme Halmes, Steve Debilde en Ludovic Solheid, die hopen in het spoor van hun teamgenoten te blijven. De toon is gezet!

Tegenover The Golden Horse is de concurrentie niet stil blijven zitten. De structuur P4M zet de #4 in voor Maxime en Philippe Marquet, de #20 voor Théo Lenoir en Marc De Well, evenals de #33 voor Médhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Lino Pecoraro. JMCE Racing zal aanwezig zijn in Limburg met de #10 van Etienne Licops en Patrice Lacroix, terwijl Jassogne Racing Team de #6 zal toevertrouwen aan Mathieu Devos, Michael Jassogne, Clément Nopère en Philippe Courtois.

VDS Racing Adventures
VDS Racing Adventures
Nog in de categorie 'Hybride' met BMW-mechaniek zal Wamb Racing in de #22 een beroep doen op Nicolas en Alexandre Busschaert, terwijl Wacky Racers zal proberen het verschil te maken met de #26 voor Stéphane Lacoste en Philippe Bolland, terwijl VDS & Kama de #65 heeft ingeschreven voor Alain Boveroux, Raphaël van der Straten en Stéphane Cristinelli, waarbij die laatste een comeback maakt.

Slechts één auto zal dit komende weekend uitkomen in de categorie 'Prototype', met Citroën-mechaniek, namelijk de welbekende #31 2PK Racing Team van Bart Willaert, Lorenzo Staelen en Matthias De Bel. In de 'Classic' categorie, waar auto's dicht bij het standaardmodel blijven, maakt de #49 van het Nederlandse team Automotive Eendgineering zijn opwachting, met Vincent Spijker, Marcel Peter en Mihai Chira.

Last but not least zal de Burton #77 van Burton Technifutur Academy ook van de partij zijn, en we weten dat op het Circuit van Zolder deze wagen het verschil kan maken. Hij zal opnieuw worden ingezet in de categorie 'Experimental', met aan het stuur David Dahm, Christian Gengoux en Jean-Michel Pirlot.

De rijders van de 2CV Racing Cup zullen al op zaterdag de baan opgaan, met vrije trainingen tussen 10u00 en 10u55, gevolgd door de kwalificatiesessie tussen 14u55 en 15u55. Wat betreft de race over 420 minuten, oftewel 7 uur, die start zondag om 10u50 en eindigt dan uiteraard om 17u50 uur, met voorafgaand een korte warm-up van 15 minuten om de dag te beginnen...

See you in Zolder!   

Persbericht 2CV Racing CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 4 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen 200.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons