van der Horst

Terlaemen Cups: Pole voor The Golden Horse II

The Golden Horse II
The Golden Horse II
Zondag is het de beurt aan de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup om hun eerste manche af te werken op Circuit Zolder. Zaterdag stond de kwalificatie op het programma en daar ging de pole naar The Golden Horse II van Jean-Pierre Blaise, Sébastien Piette en Martin Businaro.
BRV Racing - C1 Racing Cup
BRV Racing - C1 Racing Cup
De tweede tijd was voor de Burton Technifutur Academy bolide van David Dahm, Christian Gengoux en Jean-Michel Pirlot terwijl de P4M 1 wagen van Médhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Lino Pecoraro de derde chrono neerzette. De snelste bij de C1 Racing Cup was wagen 282 van BRV Racing van Bruno Ver en Kenny Herremans. Daarna volgden de #241 VLM en de #263 RJ Motorsport.

VLN Racing - C1 Racing Cup
VLN Racing - C1 Racing Cup
Even was er opschudding wanneer de VLN Racing C1 van Martin Leburton vuur vatte op het rechte stuk tussen de REA en de Jacky ickx chicane. Het vuur was echter snel geblust en de rijder bleef ongedeerd. Door het incident werd de kwalificatie geneutraliseerd en uiteindelijk vroeger afgevlagd dan voorzien.


Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zaterdag 6 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen 200.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons