van der Horst

Terlaemen’s Cup: Er is nog plaats in de race BRCC/Prototypes

Sam Dejonghe/Luc De Cock - Norma M20FC
Sam Dejonghe/Luc De Cock - Norma M20FC
Zondag 15 maart starten ook de nationale circuitcompetities op Circuit Zolder met de Terlaemen’s Cup by BGDC. Naast de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) die een volle startgrid zullen kennen en de BRAVO Club Challenge Sprint BGDC met een twintigtal oudere racewagens, is er ook een wedstrijd van 150 minuten voorbehouden aan Prototypes van de Division 2 van de BGDC en de deelnemers van het BRCC. Na 45 minuten kwalificaties tussen 11u25 en 12u10, wordt de start gegeven om 15u50, met een aankomst om 18u20.
We geven eerlijk toe dat deze deelnemerslijst zeker nog kan aangevuld worden”, aldus Patrick Van Billoen. “Naast de wagens van het BRCC hebben we tot dusver een handvol prototypes uit de BGDC Division 2. Het publiek zal kunnen genieten van de Norma M20F en de Radical SR3 en SR8. Onder meer de snelle en jonge Sam Dejonghe zal met een Norma van start gaan. Het is een bemoedigend begin, maar het is niet voldoende. Indien eigenaars van een dergelijke wagen met gehomologeerde FIA-rolkooi willen meerijden in een meeting met een clubambiance, dan kunnen ze dat zeker doen. Uiteraard rest er niet veel tijd meer om nog aan te melden.”

Uiteraard zijn ook alle wagens die mogen deelnemen aan het Belgian Touring Car Championship (BRCC) welkom, ook al betwisten ze niet alle manches van de competitie. Het gaat om GT van het type Cup, GT4, Supersport (type KTM X-Bow), Silhouettes tot 3500cc, maar ook toerwagens. Keuze te over dus.
 
Alle bijkomende inlichtingen in verband met een deelname bij de Prototypes en BRCC loopt via de BGDC en het mailadres circuit@bgdc.be.
 
Dus amateurs, gentlemen-drivers en andere, die graag de paardenkracht van stal halen: het is nog niet te laat, maar een beetje spoed kan geen kwaad!

BGDC/BRCC - Foto: R. Janssens
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 12 maart 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons