van der Horst

Termas de Rio Hondo: Sébastien Loeb topt testsessie

De WTCC-klas van 2015
De WTCC-klas van 2015
Voorafgaand aan het officiële gedeelte konden de achttien deelnemers aan de WTCC-openingsmanche op de Autodromo Termas de Rio Hondo gedurende een test van dertig minuten vandaag een eerste keer proefdraaien. Zoals enigszins verwacht prijkten de Citroën-rijders na afloop alweer bovenaan de tabel, met Sébastien Loeb voorop. Volgden Yvan Muller, José Maria Lopez en Tiago Monteiro, de enige die de Citroën-hegemonie wist te doorbreken door Ma Qing Hua en Mehdi Bennani vooraf te gaan.
In het begin van de korte sessie lag de omloop er nog vochtig bij, maar naderhand konden alle rijders wel op slicks overschakelen. Door een technische probleem werden er geen chrono's vrijgegeven al sijpelen die via andere wegen stilaan wel binnen. Vast staat dat Hugo Valente als zevende de snelste RML Chevrolet-tijd lukte en James Thompson met een achtste chrono alvast een hoopvol resultaat voor de debuterende Lada Vesta neerzette.

De top 5 van de testsessie Termas de Rio Honda (o.v.)

1.Sebastien Loeb - Citroën Racing 1:54.132
2.Yvan Muller - Citroën Racing 1:54.408
3.José Maria Lopez 1:54.801
4.Tiago Monteiro - Honda Racing 1:55.9
5.Ma Qing Hua 1:55.9 ...

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 6 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Termas de Rio Hondo.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons