van der Horst

Terug naar Brno: circuit in Tsjechië gastheer voor finale 24H SERIES powered by Hankook

Circuit Brno
Circuit Brno
Na het succes van de eerste editie vorig jaar vormt de Hankook 12H EPILOG BRNO (14-15 oktober 2016) opnieuw de seizoensfinale van de 24H SERIES powered by Hankook. “Voor ons was het de eerste race aldaar, maar met ons evenement hebben we tegelijkertijd de traditie van de EPILOG als lange-afstandsrace aan het einde van het seizoen op het Automotodrom Brno nieuw leven ingeblazen. De reacties die we van teams, rijders, toeschouwers en de mensen van het circuit hebben gekregen, waren bijzonder positief, dus het was voor ons logisch om dit jaar weer onze seizoensfinale daar te houden”, zegt Natasha Mark van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team).
  • STX Motorhomes
12H Brno 2015
12H Brno 2015
Bij de race van vorig jaar in Brno, een prachtig en uitdagend circuit met volop hoogteverschil, stonden er in totaal 50 auto’s aan de start, die niet alleen streden om succes in de race, maar ook voor de laatste punten in het kampioenschap. De lokale Scuderia Praha uit Tsjechië scoorde een veel bejubelde thuiszege met de Ferrari 458 Italia GT3, bestuurd door Jiri Pisarik, Jaromir Jirik, Matteo Malucelli en Peter Kox, die een ronde voorsprong hadden op de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Britse Ram Racing. De tweede plaats in de klasse A3T achter de Peugeot 208 GTi van Team Altran was genoeg voor het Libanese team Memac Ogilvy Duel Racing met de broers Nabil, Ramzi en Sami Moutran en Phil Quaife voor het winnen van de algemene kampioenstitel voor teams in de 24H SERIES powered by Hankook. De Zwitserse Chantal Kroll won naast de Ladies’ Cup ook de algemene rijderstitel in de serie.

12H Brno 2015
12H Brno 2015
De Hankook 12H EPILOG BRNO van dit jaar is de zevende en laatste wedstrijd van de 24H SERIES powered by Hankook. Anders dan de overige twaalf-uursraces op de kalender van de serie, waarbij de twaalf uren van de race worden opgesplitst over twee dagen, wordt in Brno twaalf uur lang aan één stuk geracet met de start op het middaguur en de finish om middernacht. Dat betekent dat er ook ruimschoots in het donker wordt gereden, een extra element dat bijdraagt aan de fascinatie van de lange-afstandsrace. Tot dusver zijn er al meer dan 50 inschrijvingen voor de race ontvangen. “Ook dit jaar verwachten we dat de strijd om de titels in de meeste klassen en om de algemene titels pas in Brno wordt beslist, wat voor nog meer spanning zorgt”, benadrukt Natasha Mark. “Het Automotodrom Brno is prima te bereiken vanuit Praag en Wenen, beide met een internationale luchthaven, en de stad en de regio bieden volop mogelijkheden op het gebied van accommodatie. Het team van Radiolemans.com is ter plekke voor live-commentaar, er is live-streaming via de website van de serie en live-uitzending via Motors TV.” Nadere informatie over de Hankook 12H EPILOG BRNO en de overige wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden op www.24hseries.com.

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 26 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Epilog Brno.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons