van der Horst

Terugblik Norma Driver Trophy Benelux op de 24 Hours of Zolder

Norma Driver Trophy
Norma Driver Trophy
Bert Longin, Stienes Longin, Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi hebben op sublieme wijze de 24 Hours of Zolder 2019 gewonnen. Het viertal kwam na een etmaal racen in hun Krafft Racing Norma M20 FC als eerste over de meet en klopte zo de Porsche van viervoudig winnaar Belgium Racing en de McDonald’s Racing Norma M20 FC bestuurd door François Bouillon, Koen De Wit, Frédéric Vervisch en Kris Cools. Zo stonden er twee Norma’s op het algemene podium na de Zolderse etmaalrace, twee jaar na de vorige zege van de Franse constructeur. Vermelden we ook de knappe derde plaats in de Norma Driver Trohpy Benelux voor T2 Racing Norma M20 FC van Stephan Britzinger, Mike Fenzl, Marc Weber, Dirk Vleugels en Alex Cascatau.
  • Krafft Racing wint bij eerste deelname
  • Bert Longin mede recordhouder aantal zeges in de 24 Hours of Zolder
  • Sam Dejonghe (Deldiche Racing by JTB) en Bert Longin (Krafft Racing) leider in Norma Driver Trophy Benelux
Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
“De Norma M20 FC was het uitverkozen strijdwapen voor de 24 Hours of Zolder”, vertelt Norma Driver Trophy Benelux-coördinator Vincent Desschans.“De zege in de 24 Hours of Zolder in 2017 en de volle scorekaart in het Belcar Endurance Championship 2019 deden veel prominente teams besluiten aan de start te verschijnen met het Franse CN Prototype. Meer zelfs: alle CN Prototypes op de deelnemerslijst waren Norma’s en elk van de bolides heeft op een bepaald moment de leiding in de wedstrijd in handen gehad. Dat duidt aan hoe intens de strijd was.”

Podium Norma Driver Trophy Benelux 24H Zolder 2019
Podium Norma Driver Trophy Benelux 24H Zolder 2019
De 24 Hours of Zolder is evenwel een zware wedstrijd en vooral de nacht eiste zijn slachtoffers na enkele aanrijdingen en incidenten. Ook de latere winnaar Krafft Racing bleef niet gespaard. “Rond middernacht ging de alternator stuk op onze Norma M20 FC #11, waardoor we heel wat ronden verloren in de pitbox”, vertelt Bert Longin. “We speelden onze leidersplaats kwijt, maar waren vastberaden te strijden voor het algemene podium. Uiteindelijk konden we zelfs de zege viseren, wat onverhoopt was gezien het tijdsverlies tijdens de nacht. Dat ik deze race voor de zesde maal win en dat samen met mijn zoon Stienes, één week nadat hij vader is geworden, is simpelweg onwerelds. Stienes, Christoff Corten en Giorgio Maggi waren de perfecte teamgenoten en hebben ons strategisch plan tot in de puntjes uitgevoerd.”

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
De deelnemers aan de Norma Driver Trophy Benelux kunnen nu genieten van een welverdiende zomervakantie, alvorens de voorlaatste afspraak van het seizoen aan te snijden. In de marge van de finales van het Europese Kampioenschap NASCAR te Circuit Zolder wordt er op 6 oktober een race over 125 minuten betwist.


--- Tussenstand Norma Driver Trohpy Benelux na 24H Zolder (pdf) ---

Persbericht Norma Driver Trophy BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 14 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons