van der Horst

Terugblik Norma Driver Trophy op de Zolder Superprix

Norma Driver Trophy
Norma Driver Trophy
Nadat Russell Racing by PK Carsport zegevierde in de vorige wedstrijd twee weken geleden, schonken Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus de zwart-rode Norma M20 FC opnieuw een klinkende zege in een felbetwiste race over 180 minuten te Circuit Zolder in het kader van de Zolder Superprix.
Podium Norma Driver Trophy - Zolder Superprix 2019
Podium Norma Driver Trophy - Zolder Superprix 2019
Bert Longin en Christoff Corten leken in de aanvangsfase een kloofje te klunnen slaan, maar een aanrijding sloeg de Vlaams-Brabanders terug in het klassement. Wat volgde was een race op het scherp van de snee tot op 45 minuten van het einde de safety car voor een vierde maal op de baan verscheen. Toen de neutrale wagen opnieuw van de piste verdween, werden de toeschouwers getrakteerd op een schitterende 30 minuten durende driestrijd tussen de beide Deldiche Racing by JTB Norma’s en de latere winnaar – Russell Racing by PK Carsport.

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
“We geraakten betrokken in een aanrijding met de Norma M20 FC van Bert Longin en Christoff Corten en ik vreesde even dat het game-over was”, vertelt Jeffrey Van Hooydonk. “De wagen hield echter stand en wat volgde was een prachtige strijd tussen onze Norma en de beide exemplaren van Deldiche Racing by JTB. Het was zeker geen eenvoudige race, mede door de vele safety cars, maar Hans Thiers kende een solide start, ik heb tijdens mijn stint goede rondetijden kunnen aanhouden en Gilles Magnus heeft ons tenslotte de kers op de taart bezorgd door op pure snelheid van de derde plaats op te rukken naar de zege. Een tweede opeenvolgende triomf dus voor ons team, waarmee we uiteraard ook een uitstekende zaak doen in de tussenstand voor het kampioenschap.”

GHK by T2 Racing - Norma M20 FC
GHK by T2 Racing - Norma M20 FC
De volgende afspraak is opnieuw een manche over 3 uur in het voorprogramma van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup op 13 juli, te Spa-Francorchamps.

--- Tussenstand Norma Driver Trophy 2019 na Zolder Superprix (pdf) ---

Persbericht Norma Driver TrophySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 4 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons