van der Horst

Test en Media Day in Mettet

WK-EK RallycrossRX Mettet
WK-EK RallycrossRX Mettet
Enkele piloten en de pers tekenden dinsdag paraat voor de officiële voorstelling van de Belgische manche voor het WK en EK RallycrossRX in het Waalse Mettet. Geen Anton Marklund, Heikkinen, Hansen, Doran en Scott zoals aangekondigd. Maar wel Pauwels, De Keersmaecker en vooral Duval die enkele jaren geleden de Belgische manche voor het EK nog won in een Ford van Koen Pauwels. De top uit de Klasse Super1600, Sergej Zagumennov en Nikita Misyulya tekende wel present net als regerend Belgisch kampioen Van Mechelen in de oude Subaru Impreza. Verder nog Van Den Branden en Dave Van Beers die ook aanwezig waren in Super1600 in Lydden Hill.
Michaël De Keersmaecker - VW Scirocco Supercar
Michaël De Keersmaecker - VW Scirocco Supercar
Zoals we gisteren reeds schreven zal JDK-rijder Michaël De Keersmaecker eenmalig de VW Scirocco van Jochen Coox bemannen tijdens de wedstrijd in juli op het Circuit Jules Tacheny.
 
Circuit Mettet - RallycrossRX
Circuit Mettet - RallycrossRX
Het Jules Tacheny Circuit leent zich perfect om een dergelijk groots evenement te organiseren. Het is danig ontworpen dat het via enkele kleine ingrepen kan omgetoverd worden voor andere doeleinden dan gewoon circuit rijden. Zo zagen we reeds verschillende wedstrijden van de Superbiker dat een beetje aanleunt tegen het rallycross en ook verhard combineert met gravel of onverhard. Het circuit heeft ook een panoramische uitzicht en het theatraal gevoel is daarmee ook de perfecte locatie voor een ronde van het FIA World RX Championship.
 
Michel Fiévet - President RUMESM
Michel Fiévet - President RUMESM
Michel Fiévet, voorzitter van Royal Motor Union Entre Sambre et Meuse: "RUMESM is altijd al gekenmerkt door in zijn activiteiten een maximum aan diversiteit van de gemotoriseerde sporten te brengen. Dit beleid heeft internationale faam gegeven aan Mettet en zijn regio. Na een eerste rallycross test in 2007, georganiseerd op een experimenteel circuit, bleek de track niet geschikt te zijn. De bouw in 2010 van het permanente circuit heeft nieuwe mogelijkheden gebracht voor deze spectaculaire discipline. RUMESM greep de kans, die hen door IMG werd aangeboden, door zich onmiddellijk in te zetten voor deze grote organisatie van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross, gepresenteerd door Monster Energy. Wij
François Duval - Michaël De Keersmaecker
François Duval - Michaël De Keersmaecker
gaan alles in het werk stellen om dit wereldevenement, alsook op Europees en nationaal niveau, tot een succes te maken. Daartoe werken wij samen met de juiste mensen op dit gebied en accepteren wij alle hulp van deze gepassioneerde mensen. Nogmaals, RUMESM streeft naar een
François Duval - VW Polo Supercar
François Duval - VW Polo Supercar
goede reputatie voor haar circuit Jules Tacheny en voor de regio, maar ook voor de uitstraling van de autosport, en in dit geval de Rallycross discipline".

Foto's: Johnny Loix-RallycrossRXDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 28 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons