van der Horst

Test met Nissan GT-R NISMO GT3 voor Gentlemen’s Kampioen

Nissan GT-R GT3
Nissan GT-R GT3
Naar voorbeeld van de competitie voorbehouden aan Junior-rijders, pakt Kronos Events, promotor van het BRCC, tijdens het komende seizoen ook uit met een Gentlemen’s Trophy!
De Gentlemen’s Trophy is voorbehouden aan rijders die geboren zijn vóór 24 april 1964 en dus de vijftig voorbij zijn. Net zoals bij de Junior Trophy zal een jury bestaande uit journalisten, stand- en baancommissarissen en mensen van Kronos Events elk weekend een “Gentlemen of the Meeting” kiezen, op basis van een prestatie of het extra sportief gedrag. Om voldoende strijd te krijgen voor deze nominatie – met een een Magnum Mathelin als prijs - , moeten er telkens minstens zes auto’s aan de start verschijnen met minstens één Gentlemen achter het stuur.

Naast de “Gentlemen of the Meeting” zijn er ook punten te verdienen en is er over de zes meetings een officieel “Gentlemen’s Championship”. Punten worden toegekend over de drie kampioenschappen heen volgens het klassement in één van de drie BRCC-kampioenschappen, Pro, Cup en Trophy, minus één schrapresultaat. De Gentleman met de meeste punten krijgt op het einde van het seizoen een test aangeboden in een Nissan GT-R NISMO GT3 van JRM Group, Nismo’s officiële partner in Europa..

“Wij zijn zeer verheugd dat JRM Group  meestapt in dit project om  de kampioen van het “Gentlemen’s Championship” de unieke kans aan te bieden om op een nog te bepalen circuit (in België of in de UK) test te rijden met een pk-rijke GT-R NISMO GT3,” stelt Jacky Andrzejewski. “Het toont dat wij niet alléén oog hebben voor de toekomst – de jeugd -, maar ook belang hechten aan een belangrijke groep rijders die sinds twee seizoenen de startvelden van het BRCC kleuren.”

BRCC press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 18 april 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons