van der Horst

Test zelf je rijkunsten met WRC 5

WRC 5
WRC 5
Traditioneel valt er van december tot maart weinig te beleven voor de autosportliefhebber, en één van de manieren om de 'winterpauze' te overbruggen is dan bijvoorbeeld het zelf aan de slag gaan met een racespel. Wij kropen in de huid van Thierry Neuville en probeerden WRC 5 uit, de nieuwste titel op vlak van rallysimulatoren die zowel voor PC, Playstation 3 en 4, PS Vita als XBox 360 en XBox One verkrijgbaar is.
WRC 5
WRC 5
In het spel kan je kiezen tussen solo en multiplayer, waarbij je, zoals elk zichzelf respecterend game anno 2015, ook uiteraard online strijd kan gaan leveren. De optie die echter het meest aanspreekt als je offline al wat wil oefenen is de carrièremodus. Je begint met een contract bij een Junior WRC-team van je keuze, waarbij je afhankelijk van dat contract zo snel mogelijk moet rijden, de auto zo goed mogelijk heel houden, enzovoort. Je komt dan aan de start van enkele van de dertien officiële rally's in het spel, en doe je het goed kan je al na één seizoen promoveren naar WRC-2, om zo later aan het echte werk te beginnen. Eénmaal je je plaats in het WRC hebt veroverd rij je alle manches, waarbij elke rally bestaat uit een zestal klassementsproeven.

WRC 5
WRC 5
De gameplay is vrij goed te noemen, al viel het ons wel op dat de copiloot af en toe wat aan de trage kant is om een nota te lezen, waardoor we in het begin wel eens het decor opzochten. Dit kan enigszins opgelost worden door in de instellingen de pacenotes ver vooruit te laten voorlezen. Op grafisch vlak behoort de game niet tot de toppers maar de makers hebben er wel voor gezorgd dat er in elke rally veel verschillende soorten terrein worden aangedaan. Net als in het echt zijn bovendien enkele nachtproeven voorzien, die altijd een extra uitdaging betekenen. WRC 5 kan ons dus kortom wel bekoren in deze autosportloze tijden.

Foto's: bigben interactive



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op dinsdag 15 december 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons