van der Horst

Testdag op 12 mei op Circuit Park Zandvoort

TCR Benelux
TCR Benelux
Iets meer dan een jaar na de officiële en digitale lancering wordt op 12 mei 2016 op Circuit Park Zandvoort het startschot gegeven van de TCR Benelux, de heropstanding van een sterk sprintkampioenschap in de Lage Landen. Eén week voordat de TCR Benelux zich opmaakt voor de eerste meeting op het Circuit de Spa-Francorchamps, krijgen de deelnemers de gelegenheid op het Nederlandse duinencircuit om samen te testen en de concurrentie te komen ontmoeten.
“Wij zijn uitermate tevreden dat de TCR Benelux voor het organiseren van de testdag heeft gekozen voor Circuit Park Zandvoort,”  zegt Léon Rijnbeek, bestuurslid van de KNAF. “Het is ook de bevestiging van de wil van de KNAF om de TCR Benelux te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de Nederlandse inbreng sterker mag worden. Uiteraard streven we er naar om de TCR Benelux in 2017 nog meer op de Nederlandse circuits te laten verschijnen.”
 
Het wordt een belangrijke dag voor de Nederlandse autosport, want mede dankzij de inspanningen van de KNAF zullen de TCR-auto’s op 12 mei de piste delen met de Formule 4 van het Benelux-kampioenschap.
 
“Wegens de geluidsbeperkingen die gelden op Circuit Park Zandvoort, zijn er drie sessies van telkens één uur gepland voor TCR Benelux,” verduidelijkt Claire Dubbelman, coördinator van de TCR Benelux in Nederland. “En voor alle duidelijkheid:  het inschrijfgeld voor deze testdag is gratis voor de teams die daadwerkelijk zijn ingeschreven voor het TCR Benelux Kampioenschap.”

Dat de Testdag TCR Benelux plaatsvindt op Circuit Park Zandvoort is een goede zaak voor de teams die de tweede meeting op de kalender goed willen voorbereiden. Na de eerste confrontatie tijdens de International GT Open op 21 en 22 mei op het Circuit de Spa-Francorchamps zit de TCR in het voorprogramma van de Nederlandse round van de hoogstaande Deutsche Tourenwagen-Masters. Net zoals dat het geval is voor de proloograces van de 24 Uren van Zolder, de Luxembourg Trophy op het circuit van Colmarberg en de Formido Finale Races op het TT Circuit Assen, wordt de TCR Benelux in het eerste levensjaar goed gekoppeld aan publiekstrekkers!

Over de kalender verduidelijken we nog dat de finale van de TCR Benelux over één dag gaat, met op zondag 30 oktober op het Circuit Jules Tacheny de Mettet in één ruk zowel vrije training, Long Race-Qualifying als de vier sprints van telkens twintig minuten.
 
“Het moet een schitterende apotheose worden van wat een goed eerste jaar TCR Benelux zal zijn, met tussendoor VIP-laps, demo’s, pitwalks en uiteraard de strijd om de allereerste titels in de TCR Benelux,”  besluit nog Koen Wijckmans, coördinator van TCR Benelux. “Bovendien is zo’n one day-meeting ook kostenbesparend voor de betrokken teams, een gegeven waarmee wij van bij de geboorte van de TCR Benelux steeds rekening hebben meegehouden.”

TCR Benelux pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 31 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testdag TCR Benelux.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons