van der Horst

Testdagen Abu Dhabi: Dag 3: Stoffel Vandoorne toont zich een ijverige leerling

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Geen absolute toptijd voor Vandoorne vandaag op de laatste testdag op het circuit van Yas Marina, maar de Belg toonde zich wel de ijverigste rijder op de baan, niet minder dan 74 ronden legde hij af op de piste. De beste tijd van de dag was voor de Brit Jon Lancaster die zijn snelste ronde al in de morgensessie neerzette, in de namiddag was de piste immers trager geworden na het passeren van een lichte zandstorm en de onverwachtse komst van de regen. Stoffel Vandoorne sloot de dag af met een mooie zesde tijd.
  • Dreamdrive
Jon Lancaster - MP Motorsport
Jon Lancaster - MP Motorsport
De morgensessie begon vandaag met 20 minuten vertraging nadat er nog herstellingen moesten gebeuren aan de piste en wanneer de wagens de baan op reden, joeg een stevige wind veel zand over het asfalt. Stoffel Vandoorne was het snelst in actie en kwam dus als eerste boven op de tabellen te staan, maar na een kleine onderbreking om de gestrande wagen van Facu Regalia weg te takelen, gingen de tijden snel naar beneden. Johnny Cecotto was de eerste om onder de minuut vijftig te duiken, maar even later ging Jon Lancaster nog sneller in 1:49.653 alvorens de sessie vroegtijdig werd afgevlagd na een spin van Rene Binder in bocht 13. Vandoorne reed niet minder dan 32 ronden en eindigde met een mooie zesde tijd.

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Na de middag verslechterden de weersomstandigheden al snel toen een mini zandstorm over het circuit trok. Met nog een uur te gaan verbeterde de situatie en zette Johnny Cecotto een snelle ronde neer alvorens er plots enkele regendruppels naar beneden kwamen. De regen verdween juist voor het einde van de middagsessie en Arthur Pic profiteerde ervan de snelste tijd te klokken, maar hij bleef ver boven de tijd die Lancaster in de morgen neerzette. Opnieuw vertoefde Stoffel Vandoorne veel op de baan en hij haspelde niet minder dan 42 ronden af zonder risico te nemen, zijn twintigste tijd heeft dan ook weinig betekenis. Uiteindelijk werd de rondetijd die Jolyon Palmer op de eerste dag neerzette dus niet meer verbeterd.  Volgende week verhuizen de GP2 teams naar het circuit van Bahrein voor een tweede driedaagse testsessie.

Uitslag testdag 3 GP2 Series Abu Dhabi 2014

01. Jon Lancaster (MP Motorsport) 1:49.653
02. Johnny Cecotto (Trident Racing) 1:49.88
03. Jolyon Palmer (DAMS) 1:49.972
04. Daniel Abt (Hilmer Motorsport) 1:50.090
05. Mitch Evans (Russian Time) 1:50.181
06. Stoffel Vandoorne (ART GP) 1:50.278
07. Stefano Coletti (Racing Engineering) 1:50.344  
08. Alexander Rossi (Caterham Racing) 1:50.476
09. Raffaele Marciello (Racing Engineering) 1:50.485
10. Julian Leal (Carlin) 1:50.565

Foto's: Racing International Photography & GP2 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op donderdag 13 maart 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons