van der Horst

Testdagen Bahrein: Dag 1: Ijverige Stoffel Vandoorne maalt het grootst aantal ronden af

Alexander Rossi - Caterham Racing
Alexander Rossi - Caterham Racing
De GP2-teams werken hun wintertests momenteel af met een driedaagse sessie op het circuit van Bahrein. Daniel Abt (Hilmer Motorsport) claimde de snelste tijd in de morgen maar in de namiddag ging Alexander Rossi (Caterham Racing) nog iets sneller en nam alzo de beste dagtijd in beslag. Stoffel Vandoorne toonde zich opnieuw de meest ijverige van alle piloten en haspelde niet minder dan 72 ronden af maar kwam uiteindelijk niet verder dan de tiende dagtijd.
Vittorio Ghirelli maakte zijn debuut bij Trident Racing, maar voor het overige was het deelnemersveld identiek aan dat van bij de vorige testdagen in Abu Dhabi. Stoffel Vandoorne was de eerste rijder die de baan op kwam en de Belg zou in de ochtendsessie ook het meeste ronden afleggen, niet minder dan 34. Eigenaardig genoeg resulteerde dat niet in een toptijd maar kreeg de Belg op de tabellen slechts de voorlaatste chrono achter zijn naam. De meeste rijders wachtten tot de piste proper gereden was  alvorens zich op de piste te wagen. Facu Regalia (Hilmer Motorsport)was de eerste die onder de 1:42 dook al vlug gevolgd door een rist andere rijders. De sessie kende nog twee korte onderbrekingen om eerst de wagen van Takuya Izawa en daarna die van Simon Trummer weg te takelen. In de slotminuten ging Arthur Pic (Campos Racing) in 1:41.192 rond het circuit maar in extremis werd hij nog geklopt door Daniel Abt (Hilmer Motorsport) die 1:40.676 liet afklokken. Facu Regalia (Hilmer Motorsport) werd derde met een tijd van 1:41.327 voor Felipe Nasr (Carlin - 1:41.352) en Rio Haryanto (Caterham - 1:41.400).

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne kwam na de middagpauze opnieuw vroeg in actie en zette zijn ART GP- wagen oorspronkelijk bovenaan de tabellen. Maar vervolgens namen Richelmi, Marciello en Nasr de kop tot Mitch Evans (Russian Time) in 1:40.680 bovenaan postvatte tot op 30 minuten van het slot van de sessie Alexander Rossi (Caterham) iedereen de loef afstak met een tijd van 1:40.604. Ook Daniel Abt (Hilmer Motorsport - 1:40.616) ging nog onder de tijd van Evans maar kwam net te kort om Rossi van de koppositie te verdrijven. Conor Daly (Venezuela GP Lazarus  - 1:40.734) en Jolyon Palmer (DAMS - 1:40.769) vervolledigden de top vijf. Stoffel Vandoorne sloot de dag af op de tiende plaats met een rondetijd van 1:41.041.   

Foto's: GP2 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op woensdag 19 maart 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons