van der Horst

Testdagen Bahrein: Dag 3: Stoffel Vandoorne sluit af met een vierde tijd

Jon Lancaster
Jon Lancaster
Vrijdag vond dus op het circuit van Bahrein de laatste testdag plaats alvorens het GP2 seizoen binnen twee weken van start gaat op datzelfde circuit. Net als de dag tevoren startte de sessie onder een bewolkte hemel en de rijders gebruikten hun zachte banden om enkele snelle ronden neer te zetten. Jon Lancaster bleek uiteindelijk de snelste te zijn met een tijd van 1:39.647. Stoffel Vandoorne klokte de vierde tijd na Alexander Rossi en Felipe Nasr. De rijders gebruikten de namiddagsessie net als donderdag om racesimulaties uit te voeren en de tijden in de morgen neergezet werden alzo niet meer gehaald en Vandoorne sloot de finale dag af met de vierde chrono algemeen.
  • St. Paul
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vroeg in de morgen vochten Jon Lancaster (MP Motorsport) en Stoffel Vandoorne (ART GP) een duel uit om de toppositie en het was uiteindelijk de Brit die het pleit won tot Daniel Abt (Hilmer Motorsport) zich aan de top nestelde alvorens stil te vallen op de baan. Na een onderbreking om de wagen van Abt terug te halen was het Stoffel die als eerste onder de tijd van de Duitser ging. Maar Lancaster in grote vorm ging nog sneller en claimde definitief koppositie op. Ook Alexander Rossi (Caterham - 1:39.693) en Felipe Nasr (Carlin - 1:39.829) konden nog onder de tijd van Vandoorne (1:39.920) geraken waardoor de Belg uiteindelijk als vierde de morgensessie afsloot.

Na de onderbreking was het Jolyon Palmer (DAMS) die als eerste een snelle ronde in 1:41.522 neerzette en aangezien de meeste rijders zich concentreerden op het afstellen van hun wagen in raceconfiguratie
Daniel Abt - Hilmer Motorsport
Daniel Abt - Hilmer Motorsport
joeg niemand anders een snelle tijd na. Het was nogmaals Daniel Abt die in de slotfase nog een alles uit de kast haalde en in 1:41.061 de snelste ronde aflegde zonder echter beter te doen dan in de morgen. Op 4 april gaat het seizoen nu definitief van start in Bahrein met de twee eerste races van het seizoen en het is dan echt uitkijken of Stoffel Vandoorne zijn mannetje kan staan in het competitieve GP2 veld.

Foto's: GP2 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op vrijdag 21 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons