van der Horst

Testdagen Paul Ricard: Reiter Engineering Lamborghini snelste op eerste dag

Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3
Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3
De eerste testdag voor de deelnemers aan de BES startte onder een heldere hemel maar bij frisse temperaturen. De beste tijd werd dan ook al heel vroeg op de dag gereden door de Reiter Engineering Lamborghini #88, naarmate de temperatuur steeg gingen ook de rondetijden veelal naar omhoog. Na de Lamborghini Gallardo #88 (1:56.018) volgden de Kessel Racing Ferrari #11 en de Oman Racing Team Aston Martin #44. De ISR Audi R8 LMS ultra van ondermeer Frédéric Vervisch liet een veelbelovende zesde tijd optekenen.
Na de middag was de snelste rondetijd voor de Kessel Ferrari #11 maar de Italiaanse bolide bleef meer dan een seconde boven de tijd van de Lamborghini van Peter Kox, Tomas Enge en Bernhard Müller. Een mooie zesde tijd was er voor de nieuwe McLaren 650S van Von Ryan Racing met Bruno Senna en
AF Corse Ferrari 458 Italia #49
AF Corse Ferrari 458 Italia #49
Kevin Estre achter het stuur. De Reiter Engineering Camaro liet een achtste tijd optekenen en stond daarmee één plaats hoger dan de snelste Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra. Noteren we ook de aanwezigheid van Patrick Van Glabeke op de AF Corse Ferrari 458 #49 die de dag afsloot met een tweeënveertigste tijd.

Foto's: Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op woensdag 11 maart 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons