van der Horst

Texas: Voorlopige pole voor Petter Solberg

Petter Solberg - VW Polo R Supercar
Petter Solberg - VW Polo R Supercar
Op het Circuit of the Americas in Austin, Texas, wordt dit weekend de op twee na laatste wedstrijd verreden voor het World RX. Een race die waarin regerend kampioen Kristoffersson zijn titel meer dan waarschijnlijk zal verlengen, al is het momenteel zijn ploegmaat bij Volkswagen, Petter Solberg die na twee besttijden de tabellen aanvoert.
Vijftien wagens streden gisterenavond, Belgische tijd, tijdens de eerste twee kwalificatieheats om de voorlopige pole. Het moet een eeuwigheid zijn geleden dat regerend kampioen Johan Kristoffersson nog eens buiten de prijzen viel. Tijdens de eerste heat werd hij pas dertiende nadat ploegmaat Solberg zijn VW Polo naar de snelste chrono loodste. Kristoffersson stond aan de buitenkant op de startgrid van de eerste manche en moest onmiddellijk de joker in. Hij nam duidelijk geen risico's en zat vast in het verkeer voor hem. De Zweed zette de scheve situatie meteen recht door in de tweede heat de tweede chrono te klokken, opnieuw achter een ontketende Solberg door opnieuw de snelste tijd op de tabellen zette. Hierdoor staat Kristoffersson op een voorlopige vijfde plaats na Solberg, de Audi's van Elström en Bakkerud en de Peugeot van Timmy Hansen. De VW Polo is op de razendsnelle omloop van Circuit of the Americas duidelijk de snelste bolide. We verwachten de beide wagens dan ook in de finale deze avond.

Foto: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zondag 30 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of USA.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons