van der Horst

TF Sport met twee Aston Martin's richting GTE Am

Wagen Ben Keating met TF Sport
Wagen Ben Keating met TF Sport
Terwijl Aston Martin dit seizoen niet aanwezig zal zijn in de GTE Pro-klasse van het FIA WEC, zullen er wel al zeker twee Vantage AMR GTE's in de GTE Am klasse zitten. TF Sport zal beide wagens runnen voor zowel Ben Keating als voor het Japanse team D'Station.
Ben Keating gaat zich voor het tweede seizoen op rij wagen aan een volledig seizoen in het FIA WEC. Tijdens de vorige campagne kwam de Texaan uit voor Team Project 1 met een Porsche 911 RSR. Ditmaal kiest Keating voor Aston Martin en zal hiermee voor een zevende jaar op rij deelnemen aan de 24 Heures du Mans in evenveel verschillende wagens. Wel opvallend is de line-up van deze wagen, waar zijn vaste kompaan Jeroen Bleekemolen niet bij staat. Voor het komende seizoen zal Keating het stuur delen met Felipe Fraga en Porsche Mobil 1 Supercup-piloot Dylan Pereira.

D'Station Racing met TF Sport Aston Martin Vantage AMR GTE
D'Station Racing met TF Sport Aston Martin Vantage AMR GTE
De tweede wagen dat het team van Tom Ferrier zal runnen is meer een samenwerking. D'Station Racing - het Japanse team dat met de Aston Martin uitkomt in onder meer Super GT, Super Taikyu en Asian Le Mans Series - zal debuteren in het FIA WEC. Tomonobu Fujii en D'Station teambaas Satoshi Hoshino zullen al zeker starten, terwijl zij nog op zoek zijn naar een piloot die de zilveren status heeft.

Foto's: TF SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 20 januari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons