van der Horst

TGR WRT voortaan onder koepel van TGR Europe

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Een stevige lettersoep, maar wat Toyota vandaag communiceert houdt in dat de Japanse constructeur een warm deken legt over Tommi Mäkinen Racing en Toyota Gazoo Racing World Rally Team die de jongste jaren de succesvolle Yaris WRC ontwikkelden. De Fin blijft adviseur.
Toyota legde enkele jaren geleden het WRC-project in handen van Tommi Mäkinen, uiteraard met een pak steun uit Duitsland (TTE), onder meer voor de ontwikkeling van de motoren. TGR stampte vorig jaar TGR Europe uit de grond en die koepel zal zich vanaf volgend jaar ontfermen over het WRC-programma. Een teken van wantrouwen tegenover Mäkinen of vooral het rotsvaste geloof in het product dat de Fin ontwikkelde? Met de nieuwe snuit die op komst is voor de Yaris acht TGR-E misschien het moment rijp om Mäkinen te bedanken voor zijn prachtige werk die hem een rijders- en merkentitel opleverde. En er zijn er nog enkele in de maak. Het werk is dus af.

WRT blijft wel bestaan, in Finland en Estland, als tak voor Human Resources, training en uiteraard de infrastructuur (lees: de perfecte testbasis).

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 22 september 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons