van der Horst

The Final Race: voorbeschouwing van de organisatoren (VW Fun Cup)

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Het seizoen 2017 van de European VW Fun Cup is bijzonder geslaagd. Maar naar het voorbeeld van een prachtig concert, moet het slotakkoord nog gespeeld worden. Een veertigtal Dolle Kevers ontmoeten elkaar komend weekend op Circuit Zolder, waar een wedstrijd over acht uur wordt afgewerkt. En aangezien verschillende snelle teams het peloton komen versterken, belooft de strijd heviger dan ooit te worden, zondag vanaf 10.20u.
  • St. Paul
Alvorens te beginnen aan de – altijd veel te lange – winterperiode, willen heel wat rijders schitteren als nooit tevoren in Limburg. In het kampioenschap kennen we sinds de afgelopen race in Adria het antwoord op onze vragen. Althans wat betreft de titel, die voor het derde opeenvolgende seizoen de prooi was van de #277 Allure Team. In Zolder mikken Cédric Bollen, Guillaume Mondron, Sébastien Kluyskens en Kevin Caprasse op een nieuw succes. Maar naast hun gebruikelijke rivalen zullen ze het ook moeten opnemen tegen enkele onuitgegeven rijderscombinaties.
 
Zo vinden we op de #274 Flying Chicken by Allure Damien Dupont, laureaat van de World VW Fun Cup 2010, Frédéric Bouvy, de winnaar van de 25 Hours (en duizendpoot), de hilarische Pierre-Yves Rosoux en Simon Tourneur, een van de vaste rijders op deze wagen.
 
ComToYou heeft dan weer een team samengesteld dat bestaat uit… anciens! De #287, voor de gelegenheid omgedoopt tot FunToYou, wordt immers bestuurd door ex-kampioen Philippe Crosset, zijn kompaan Sébastien Jacquemin, voormalig rallybelofte Olivier Cartelle en… François Verbist, kampioen en winnaar van de 25 Hours in 2002.
 
De titel van vicekampioen als mikpunt
 
Allure Team mag dan wel kampioen zijn, de strijd voor de ereplaatsen in de einduitslag blijft meer dan open. En die vaststelling geldt des te meer omdat er in Zolder maar liefst 150 procent van de punten wordt uitgedeeld: de helft van het gebruikelijke totaal na vier uur en de volledige pot na acht uur. Na het succes tijdens de eerste manche in Adria, is de #44 JAC Motors by MTE het best geplaatst om de zilveren medaille te veroveren, met zijn trio Laurent Jaspers-Stéphane Henry de Frahan-Michaël Leenders. Maar Bustin Motorsport zou graag nog een plek opschuiven en de #291, bestuurd door Maxime Lieutenant, Dominique Bustin en Mathieu Detry, moet dus in het oog gehouden worden.
 
Milo Racing heeft drie wagens ingeschreven en wil met de #280 van Socardenne by Milo (Christophe Nivarlet-Lorenzo Donniacuo-Kevin Balthazar-Frédéric Caprasse) op het eindpodium eindigen, net als SP Racing by AC… dat een bijzonder creatief team zal voorstellen in Zolder.
 
Door de afwezigheid van Sébastien Incardona doet Pascal Raes een beroep op Jimmy De Breucker en de jonge en erg snelle David De Saeger en Martin Leburton. Met de #278 Acome Racing (Manu Nava-Pierre Piron-Stéphane Charlier-Benoit Philips), de #17 Pharmarome (Jean-Jacques en Gilles Smits) en de #2 DRM Motorsport (Sébastien de la Serna en Edouard Mondron), kent u meteen ook de andere kandidaten voor de top 5.
 
Tom Boonen opnieuw aan de start
 
Na de 25 Hours VW Fun Cup en de Kronos 10 Hours of Mettet zal Tom Boonen opnieuw van de partij zijn in Zolder. De gewezen Wereldkampioen Wielrennen en levende legende van de discipline zal het stuur van de #114 Club Sport Racing by M3M delen met Philip Vandewalle en Bram Vanhengel. Op het circuit dat hij het beste kent, zal Tom zijn vooruitgang aan het stuur van een racewagen willen tonen.
 
Er zijn echter nog meer Vlaamse vertegenwoordigers die dit weekend min of meer een thuiswedstrijd spelen, zoals natuurlijk DDS Racing (Denis Smets-Nicolas Tavernier-Daan Deschepper), maar ook het team Petrolheads van Pol Van Pollaert, Jan-Pieter Pieters en Stefan Talpe.
 
De aanwezigheid van Belgisch Indoor Kartkampioenen Kris Cools, Matts Breckpot en Sebastiaan Vanschoonwinkel op de #78 BIKC by DRM-WRT & Kronos Events zorgt voor nog een origineel team op de deelnemerslijst. In hetzelfde genre nemen de laureaten van een competitie van Karting Eupen eveneens de start, met Guillaume Germis, Bart Paret en Bjorn Aelberts in het gezelschap van Régis Bovy op de #297 Karting Eupen.
 
Tweezitters: niets beslist tussen Trendy Monster en CARPASS LRE by DRT
 
Niets is beslist bij de Tweezitters, waar twee teams nog altijd aanspraak maken op de titel. De huidige leider in het kampioenschap, de #365 CARPASS LRE by DRT, wordt ditmaal bestuurd door Stéphane Lémeret, Gautier Engisch en Philippe Reynens. Daartegenover kan de #342 Trendy Monster rekenen op een versterkt team.
 
Francis Plunus en Eric Jardon hebben een beroep gedaan op Sarah Bovy en Jean-Pierre Van de Wauwer om hen te helpen in hun titeljacht. De rol van scheidsrechter wordt ingenomen door de #360 CBRS by AC (Michel Koning-Philippe Fisette-Alain Dupont), Leader Racing (Philippe Willems-Jérôme François-Xavier Gérard-Marc-Olivier Van Oppens-Baudouin Feron), Lisalux Racing (Stéphane Loesel-Alexandre Camp-Johan Nicolay-Lucien Bourdeaux) en… SP Racing, dat eveneens staat ingeschreven bij de Tweezitters met het te duchten viertal Pascal Raes-Jimmy De Breucker-David De Saeger-Martin Leburton.
 
Na acht uur wedstrijd valt de definitieve beslissing op zondag om 18.20u, met een eindfase bij schemerlicht. Plaats uw inzet!

Kronos PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 27 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting The Final Race.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons