van der Horst

Thems Racing breidt wagenpark uit in BRCC

Porsche Cayman GT4 - Thems Racing
Porsche Cayman GT4 - Thems Racing
Thems Racing was meteen het eerste team dat zich inschreef voor de BRCC Endurance 2014 met de Ferrari 458 Challenge. Eigenaar Nicolas Van Dierendonck zal opnieuw samen met Powercars-man Olivier Van Oost deze Italiaanse bolide de sporen geven komend seizoen. Het duo wordt opnieuw een van de smaakmakers in het Belgisch kampioenschap BRCC Endurance ‘Cup’ in de Klasse GT Cup.
Maar Nicolas Van Dierendonck zijn ambitie reikt verder en de West-Vlaamse zakenman wil ook nog enkele extra Porsches in de strijd gooien.

Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
"We beschikken in totaal over twee Porsches Cayman GT4 afkomstig uit het Italiaans kampioenschap. Het is de bedoeling om deze wagens te bemannen met ondernemers die van de autosport willen proeven en de Porsche Cayman GT4, die goed is voor 295 pk op een gewicht van 1300 kg, is een ideale en betaalbare instap wagen. De wagen is in staat om een rondje Spa af te haspelen in 2'50” en is dus ideaal voor gelijkgestemden in een realistische kostenstructuur."

"Het is de bedoeling om op korte termijn nog een tweede exemplaar in te zetten en er is ook nog een Porsche 997 Supercup voorhanden. De Porsches worden onderhouden bij Powercars en zullen net als de Ferrari 458 Challenge op circuit bijstand krijgen van Boutsen Ginion inzake data logging", aldus Van Dierendonck.

Porsche Cayman GT4 - Thems Racing
Porsche Cayman GT4 - Thems Racing
De eerste Porsche Cayman GT4 komt uit in het Belgische kampioenschap BRCC Endurance 'Trophy' in de Klasse GT Light en zal worden bestuurd door Manu Van de Ryse, Frederick De Clerk en Kevin Kenis.



Foto's: Georges De Coster - Curbstone



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op zondag 9 februari 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons