van der Horst

Thems Racing by Powercars maakt programma bekend

Thems Racing by Powercars
Thems Racing by Powercars
BRCC en Porsche GT3 Cup Challenge Benelux lopen als een rode draad doorheen het parcours dat Thems Racing by Powercars dit weekend zal afleggen. Op vrijdag, de eerste dag van de opendeurdagen die doorgaan dit weekend bij Powercars in Torhout, werd het programma uit de doeken gedaan.
  • Hamofa Performance
Thems Racing by Powercars
Thems Racing by Powercars
Nicolas Vandierendonck en Olivier Van Oost zullen in de BRCC opnieuw ploeg vormen in de Ferrari 458 Challenge en krijgen tijdens een aantal wedstrijden versterking van Jeffrey Van Hooydonk. Hierdoor werpen ze zich duidelijk op als een van de favorieten voor de Belgische titel binnen de GT Cup van de BRCC. Nadat vorig seizoen Boutsen Ginion nog instond voor de assistentie en onderhoud, zal de bloedmooie Italiaanse bolide nu in handen komen van DVB Racing.

Het team rond Dimitri Van Beneden en Frank Thuriaux zal naast de de Ferrari in de BRCC ook assistentie bieden binnen de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, waarin Van Dierendonck minstens drie wedstrijden zal rijden en Olivier Van Oost mogelijk een volledige kalender afwerkt. Wie Olivier komt versterken wordt momenteel nog niet gecommuniceerd en hoe Olivier het ene weekend zal doorkomen waarin beide kampioenschappen eenmalig gaan clashen op het einde van het seizoen, zal afhangen van de situatie in beide kampioenschappen op dat moment. Verder zal ook nog een Porsche Cayman GT4 enkele malen het BRCC-peloton komen verruimen met twee beginnende piloten die op termijn willen doorgroeien.

Thems Racing by Powercars
Thems Racing by Powercars
Maar zowel Nicolas als Olivier zijn het over eens dat de BRCC primeert.
"De Ferrari ligt me ook beter en ik wil al mijn energie steken in de BRCC waarin ik denk dat we goed gaan scoren. Samen met Olivier, Jeffrey en DVB Racing mik ik minstens op het podium na iedere race en we hebben de ambitie om hoog te scoren in het kampioenschap," aldus Nicolas die afgelopen winter veel trainde en flink wat vooruitgang boekte.

"Ik denk dat het totaal pakket goed in elkaar steekt en we hoge ambities mogen koesteren in de GT Cup van de BRCC", aldus Olivier Van Oost die uiteraard ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux hoog in het vaadel draagt.

Thems Racing by Powercars
Thems Racing by Powercars
Wie de racebolides en het indrukwekkende wagenpark van Powercars nog wil gaan bewonderen, kan nog een gans weekend terecht bij Powercars in Torhout. Zie www.powercars.be of www.vo-cars.beSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 28 maart 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons