van der Horst

Thibaut Ramaekers behoudt titelkansen in het Europees kampioenschap CIK-FIA

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
Het Europees Kampioenschap OK-Junior van de CIK-FIA werkte dit weekend in Rodby zijn derde en voorlaatste meeting af. Op het Deense circuit beleefde Thibaut Ramaekers een uitstekende start van het weekend, maar in de finale liep het iets moeilijker. Ondanks een 18de plaats in die beslissende race wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team zijn tweede plaats in de tussenstand te verstevigen en behoudt hij al zijn titelkansen.
  • Prospeed Competition
Thibaut Ramaekers had het al voor de verplaatsing naar Rodby gesteld: om zijn titelkansen te maximaliseren moest hij bij de derde manche van het Europees Kampioenschap OK Junior van de CIK-FIA om de overwinning kunnen strijden. Hoewel hij in Denemarken lange tijd voorin te vinden was en dus belangrijke punten wist te scoren, moest de jonge Belg in de finale jammer genoeg tevreden zijn met de 18de plek. Een resultaat dat niet helemaal zijn verwachtingen inloste.

“Ik ben ontgoocheld in het eindresultaat”, stelt Thibaut. “Dat is ook maar logisch als je podiumambities koestert. Ik besef ook dat ik het tempo en het materiaal had om beter te doen, maar ik werd aangereden in het peloton. Meer dan eens kwam ik in de vuiligheid terecht en ik kon me nooit uit de groepjes waar ik in vastzit losrijden. Frustrerend, maar het was een leerrijke ervaring. Ik weet dat ik daar in de toekomst beter zal door racen! En eigenlijk valt er uit dit Deense weekend ook wel wat positief nieuws te rapen.”

De jongeman uit Chimay kan er immers prat op gaan dat hij voor de finale snelheid en regelmaat wist te combineren. Na de kwalificatieraces en zijn Super Heat lag hij derde en dus zette de vertegenwoordiger van het RACB National Team tot dan een heel mooi parcours neer. “Na in de kwalificaties de 13de tijd te hebben neergezet, wist ik in de kwalificatieraces tien plaatsen te winnen”, analyseert de rijder van VDK Racing. “Ik voelde me uitstekend in mijn KR chassis en de IAME motor draaide perfect. Ik moet zeggen dat die tien plaatsen winst me heel wat vertrouwen gaf. Het was ook het bewijs dat je nooit moet opgeven en altijd positief moet blijven!”

Dankzij zijn inspanningen aan het begin van het weekend wist ‘Tbo’ uiteindelijk 38 punten voor het kampioenschap op te tekenen. Zo verstevigde hij zijn tweede plaats in de tussenstand houdt hij zijn kansen op de titel gaaf. “Bij het verlaten van Rodby heb ik 25 punten voorsprong op de Brit Lewis Wherrell, derde in de tussenstand. Ik heb mijn voorsprong op hem dit weekend meer dan verdubbeld, dus dat is een goede zaak. Tegelijk behoud ik ook mijn kansen om kampioen te worden. Met 42 punten achterstand op de Oekraïner Oleksandr Bondarev en nog 80 te winnen wordt het niet makkelijk, maar ik ben wel van plan om er vol voor te gaan. Maar wat het scenario ook wordt, ik wil deze campagne in schoonheid afsluiten!”

Duidelijke ambities dus voor Thibaut Ramaekers dus. Er is nog één meeting te gaan in het Europese Kampioenschap CIK-FIA, van 27 tot 30 juli in het Italiaanse Cremona.

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op maandag 19 juni 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons