van der Horst

Thierry Neuville: "Eindelijk weer dat speciale gevoel"

Thierry Neuville
Thierry Neuville
"Het deed echt deugd om terug plaats te nemen achter het stuur en dat speciale gevoel terug te krijgen van met een WRC wagen te rijden", aldus Thierry Neuville in de Home Shakedown Series, een interviewreeks van Hyundai Motorsport. Neuville doet zijn relaas na zijn testdag in Finland waar hij ook zwaar van de baan ging.
"Het was zalig om terug die adrenaline te voelen in Finland. Ook al eindigde het niet op de manier waarop we gewild hadden, want we raakten een rots aan de binnenkant van een bocht wat resulteerde in een stevige koprol", vertelt de WK-leider. "We hadden beiden niets, maar het was te moeilijk om de auto te herstellen, dus was het meteen het einde van onze testdag."

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Voorts vertelt Neuville dat het team uit Alzenau terug aan de slag is en hij zit te popelen om het seizoen verder te zetten. 

De Oostkantonner geeft mee dat hij de jongste weken vooral heeft gewerkt in het bedrijf LifeLive van zijn broer dat crosskarts produceert. "Ik heb zelf ook wat gereden tijdens een driedaags event in Zuid-Frankrijk, maar dat was meer voor het plezier met de familie. Het enige wat we buiten konden doen tijdens de lockdown was de hond twee keer per dag uitlaten. Oefeningen om mezelf fit te houden gebeurden op mijn terras. Sinds enkele weken kunnen we terug buitenshuis trainen", zegt Neuville die eventjes probeerde om zelf te leren koken. "Tot ik door had dat ik er geen plezier uithaalde en niet de wil had om te verbeteren."

Neuville vraagt ten slotte aan alle toeschouwers om zich aan de regels te houden tijdens deze periode. "Veel mensen kenden problemen, vooral die met een eigen bedrijf alsook de mensen die onder hen werken. Maar ik denk dat er voor ieder probleem wel een oplossing is."

Neuville zal zeker aan de start staan van de Rally van Estland, van 7 tot 9 augustus, samen met teamgenoot Ott Tänak. Hyundai zet in Roma Capitale (ERC - 24-26 juli) ook twee WRC's in met Dani Sordo en de debuterende Pierre-Louis Loubet. Ook in de Rally di Alba (31 juli tot 2 augustus) zullen er twee fabriekswagens rijden maar daarvoor is nog geen line-up aangeduid. Loubet brengt een klantenversie aan de start. In beide rally's nemen ook Craig Breen en Jari Huttunen deel in een R5.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 10 juni 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons