van der Horst

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn Driver of the Year 2018

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul
Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul
Op donderdagavond 20 december vond de jaarlijkse RACB Awards viering plaats in het Auditorium 2000 van de Brusselse Heizel. Alle nationale kampioenen in alle autosport klasses werden er in de bloemetjes gezet, maar het was vooral uitkijken naar de toekenning van de Driver of the Year award. De verkiezing resulteerde ditmaal in een uniek resultaat, niet de een rijder maar voor het eerst gingen er twee rijders met de award lopen. Geheel logisch ging de eer van beste rijder van het jaar naar vicewereldkampioen rally Thierry Neuville, maar de jury van autosportjournalisten vond dat de prestatie van Neuville onlosmakelijk verbonden is met die van zijn co-rijder Nicolas Gilsoul en zo kregen we twee laureaten.
  • St. Paul
Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul
Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul
Het was al de vijfde keer dat Thierry Neuville de eretitel kreeg, na 2011, 2013, 2016 en 2017. In de strijd om de titel voor Driver of the Year haalden Neuville en Gilsoul het van Stoffel Vandoorne, Laurens Vanthoor en Dries Vanthoor. Op de plaatsen vijf tot tien vinden we nog Frederic Vervisch, Guillaume De Ridder, Kris Princen, Tom colsoul en Jérome d’Ambrosio terug.

Kenny Herremans
Kenny Herremans
Naast de Driver of the Year award werden er nog drie andere awards toegekend. Vooreerst was er die voor Rookie of the Year die dit jaar naar Kenny Herremans ging. Herremans, die het haalde van Ayrton Redant en Elie Goldstein, behaalde in zijn eerste seizoen in de autosport de titel in de Ford Fiesta Sprint Cup België. De titel van Team of the Year kwam W Racing Team toe welke het nipt haalde van Comtoyou Racing, DG Sport en BMA Autosport.

Michèle Messinne neemt de award voor Clovis in ontvangst
Michèle Messinne neemt de award voor Clovis in ontvangst
Een emotioneel moment was er toe de RACB de Honorary Mention award toekende aan wijlen Claude Viseur, alias Clovis, de talentvolle tekenaar die deze zomer overleed en die sinds jaren voor alle tekeningen van de RACB Awards zorgde. De trofee werd overhandigd aan diens echtgenote Michèle Messinne. De RACB besloot tevens om dit jaar geen tekeningen uit te reiken tijdens de plechtigheid.

Gilles Magnus & Tom Kristensen onthullen de RACB Audi
Gilles Magnus & Tom Kristensen onthullen de RACB Audi
Op de plechtigheid werd ook de Audi RS 3 LMS waarmee RACB National Team Stuurwiel winnaar Gilles Magnus volgend jaar het  TCR Benelux-kampioenschap zal afwerken. Magnus mocht het doek van de wagen afhalen samen met negenvoudige winnaar van de 24 Uur van Le Mans Tom Kristensen. Ook werd de X Cross car voorgesteld, een instapformule voor piloten die carrière willen maken in de rally of rallycross.

Meer foto's van de gala avond vindt u HIER.

Foto's: Georges De Coster & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 20 december 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons