van der Horst

Thierry Neuville is opnieuw RACB Driver of the Year

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Op de traditionele RACB Awards ceremonie op de Heizel mocht donderdagavond Thierry Neuville voor de vierde keer al de RACB Driver of the Year trofee in ontvangst nemen. De vice-wereldkampioen WRC haalde het van Stoffel Vandoorne en Dries Vanthoor.
  • Prospeed Competition
Stephane Ratel
Stephane Ratel
Met vier zeges in het World Rally championship en de titel van vice-wereldkampioen was het niet meer dan normaal dat Thierry Neuville de titel van Driver of the Year werd toegekend. Na 2011, 2013 en 2016 is het de vierde keer al dat de rallyrijder die eer toekomt. Formule 1-rijder Stoffel Vandoorne kaapte de tweede plaats weg. De opmerkelijke prestaties van Dries Vanthoor dit jaar bleven niet onopgemerkt, want hij werd door de journalisten en zijn collega-rijders naar de derde plaats gestemd.

Guillaume De Ridder
Guillaume De Ridder
Guillaume De Ridder, derde in de categorie RX2 van het wereldkampioenschap rallycross, werd verkozen tot Rookie of the Year. De titel van Belgische Team of the Year ging naar W Racing Team. Stephane Ratel, stichter en CEO van de SRO Motorsports Group, werd bedacht voor zijn inspanningen voor de GT racerij met een speciale trofee, de Honorary Mention.


Uitslag “Driver of the Year” 2017:

1.Thierrry Neuville
2.Stoffel Vandoorne
3.Dries Vanthoor
4.Maxime Martin
5.Maxime Soulet

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 21 december 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons