van der Horst

Thierry Neuville meteen in het verlies

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Geen al te goede start voor Thierry Neuville, die op de openingsproef van de Rallye Monte-Carlo, de openingsmanche van het WRC, meteen in de fout ging. Bijna iedereen kwam al in de problemen, maar de Belg is het belangrijkste slachtoffer.
Meteen 37 kilometer tegen de chrono om te beginnen en Sisteron maakte duidelijk slachtoffers. Na een derde van de proef ging Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) in de fout. "Ik raakte vast in de sneeuw en er stonden te weinig toeschouwers om meteen te helpen", aldus de Belg. Hij verloor meteen 4'15 op Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC). Ook de wereldkampioen ging in de fout op een plek ijs, maar hij herstelde al bij al snel.

Ook Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) moest de wagen in achteruit zetten en teamgenoot Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) ging rond, tot twee keer toe zelfs. Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) reed lek en verloor bijna vier minuten, en ook de Citroëns van Craig Breen en Kris Meeke raakten van de weg af. Breen verloor niet al te veel tijd, Meeke moest wel bijna twee minuten toekennen.

Wie won uiteindelijk de openingsproef? Wel, ondanks het foutje ging Ogier aan de haal met de besttijd. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) reed een tweede tijd op een zevental seconden van Ogier ondanks remproblemen. Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) klokte een derde tijd op ruim 19 seconden. Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) reed een vlekkeloze proef maar verloor alsnog 20 seconden. Craig Breen (Citroën C3 WRC) verloor 25 seconden, Tänak 38 en Latvala zelfs 49. Neuville verloor dus ruim vier minuten en mag nu al een kruis maken op zijn winstkansen.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 25 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons