van der Horst

Thierry Neuville: "Moeilijk ritme te vinden"

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Een week voor de start van de Rally van Zweden blikt Hyundai Motorsport samen met onze landgenoot Thierry Neuville vooruit op de tweede afspraak van het seizoen 2015. Tijdens de enige sneeuwrally op de kalender ontmoeten Neuville en co Nicolas Gilsoul in de Hyundai i20 WRC #7 omstandigheden die niet meteen vertrouwd zijn. Toch zijn onze landgenoten er op gebrand om zich te verbeteren tijdens de 21 te betwisten KP's.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
"Dit is waarschijnlijk de ondergrond waar ik het minste ervaring mee heb", geeft Neuville toe. "Ik heb reeds driemaal deelgenomen aan de Rally van Zweden en ondanks dat ik het moeilijk vond, heb ik veel opgestoken bij elke deelname. Ik ben er zeker van dat ik tijdens deze vierde deelname mijn snelheid en vertrouwen nog kan verbeteren. Als je niet van jongs af aan gewend bent om te rijden op zulke snelle wegen in deze omstandigheden, is het zeer moeilijk om het ritme te vinden. Ik heb niettemin enkele interessante chrono's laten optekenen, zelfs in onze eerste deelname met de Hyundai i20 WRC afgelopen jaar. We hebben bij enkele KP's tweede en derde tijden laten noteren dus ik hoop dat te verbeteren en meer competitief voor de dag te komen."

De Rally van Zweden start donderdag met de traditionele Super Special in Karlstad en omvat enkele uitstappen voorbij de grens met Noorwegen.

Foto's: Willy Weyens & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Zweden.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons