van der Horst

Argentinië: Thierry Neuville pakt in extremis tweede seizoenszege

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Met een knaltijd op de slotproef van El Condor grijpt Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) de zege in de Rally van Argentinië, de vijfde manche van het WRC. De Oostkantonner greep op de slotdag Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) bij zijn nekvel en nam 'm uiteindelijk ook te grazen. Evans kwam uiteindelijk zeven tienden te kort voor een eerste WK-winst.
Met nog drie proeven te gaan op zondag, en een achterstand van 11'5 seconden, had Neuville nog uitzicht op de eindzege in Argentinië. Neuville nam meteen 2'5 seconden terug op de openingsproef en maakte zijn achterstand op de volgende proef bijna volledig ongedaan op de voorlaatste klassementsrit. Evans beefde en zweeg.

Op de slotproef leek Evans zijn zege halfweg veilig te stellen maar in het slot raakte de Ford Fiesta WRC enkele tienden van een seconde gekneld tussen een brugje. Genoeg voor Neuville om Evans op 1'3 seconde te zetten en uiteindelijk de eindwinst te pakken in Argentinië, nummer vier in zijn WRC-carrière.

Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) pakte de laatste podiumplaats en zette daarmee Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) een stevige hak. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) besloot op stek vijf. 

Pontus Tidemand won in zijn Skoda Fabia R5 met een belachelijk grote voorsprong.

In de WK-tussenstand mengt Neuville zich helemaal terug in de strijd. "TN" telt nu 84 punten, amper twee minder dan Latvala. Ogier rondt de kaap van de honderd en telt nu 102 punten uit vijf wedstrijden.

Straks gaat het terug naar het Europese vasteland, met de Rally van Portugal.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 30 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons