van der Horst

Thierry Neuville verhuist in Wales naar B-Team van Hyundai

Thierry Neuville - Michel Nandan
Thierry Neuville - Michel Nandan
Tijdens de afsluitende Rally van het WRC, de Rally van Wales zal Thierry Neuville niet langer uitkomen voor het Hyundai Shell World Rally Team, dat in strijd is voor de tweede plaats bij de constructeurs met Citroen Total Abu Dhabi WRT. Neuville krijgt in Wales onderdak in het B-Team van Hyundai of Hyundai Mobis World Rally Team. Zijn plaats in het A-team zal worden ingenomen door Hayden Paddon. Neuville zal dan weer ploeg vormen met de Nederlander Kevin Abbring.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Deze beslissing werd genomen ondanks het feit dat Neuville nog steeds de best geklasseerde Hyundai rijder is met een vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. De vroege sortie in Corsica, waar onze landgenoot reeds in de eerste KP tegen een brug knalde is meer dan waarschijnlijk niet de enige reden van deze drastische ingreep. Neuville blijft reeds een tijdlang onder de verwachtingen presteren en dat doet uiteraard geen deugd aan zijn vertrouwen.

Een vertrouwen dat terug moet worden opgekrikt richting 2016 waarbij het management van Hyundai Motorsport nog steeds beweert dat Neuville ook in 2016 nog steeds in de nieuwe Hyundai i20 WRC zal zitten en dat ondanks het feit dat de geruchtenmolen een overstap naar een andere constructeur suggereert.   

Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Voor alle duidelijkheid, met de B-wagen kan Neuville uiteraard zijn kansen in het pilotenkampioenschap verder verdedigen en zal alleen niet kunnen scoren voor het constructeurskampioenschap. Iets wat volgens alle betrokken partijen de druk op zijn schouders zal verlichten, waardoor hij zorgeloos zijn kans kan gaan in Wales.

Deze ingreep telt niet wel niet voor de eerstkomende Rally van Spanje waarin Neuville en Sordo nog steeds in het A-Team van Hyundai Motorsport rijden.

Foto's: Racing International Photography - WRC.com



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons