van der Horst

Thierry Neuville verkozen tot Driver of the Year

François Cornelis & Thierry Neuville
François Cornelis & Thierry Neuville
Op de RACB Awards ceremonie donderdagavond werd rallyrijder Thierry Neuville uitgeroepen tot Driver of the Year. Neuville ontving zijn prijs uit de handen van François Cornelis, voorzitter van de Royal Automobile Club of Belgium. Neuville volgt Stoffel Vandoorne op als rijder van het jaar, die ditmaal als tweede eindigde. Formule 4 rijder Gilles Magnus werd bedacht met de titel van Rookie of the Year.
Stoffel Vandoorne & Thiery Neuville
Stoffel Vandoorne & Thiery Neuville
In het Auditorium 2000 aan de Heizel werd Thierry Neuville, vicekampioen WRC,  in aanwezigheid van tal van genodigden uit de autosportwereld uitgeroepen tot Driver of the Year 2017. De rallyrijder ging Stoffel Vandoorne, Enzo Ide, Freddy Loix en Maxime Martin vooraf. De prijs wordt toebedacht aan de hand van de resultaten van een stemming bij de autosportjournalisten en bij de tien hoogst geklasseerde nationale rijders. Neuville werd eerder al tot Driver of the year verkozen in 2011 en 2013.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus werd uitgeroepen tot Rookie of the Year, hij haalde het van TCR rijders Romain De Leval, Benjamin Lessennes en Maxime Potty. Overdrive Racing dat Nasser Al-Attiyah aan de titel hielp in het FIA Cross Country Rally kampioenschap mag zich Team of the Year noemen. Een speciale eervolle vermelding ging naar Kronos Events dat dit jaar afscheid moest nemen van een van zijn oprichters, Jean-Pierre Mondron.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 22 december 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons