van der Horst

Thomas Martens en Loîs Delbart voor België naar CIK FIA Academy Trophy

Start Academy
Start Academy
De twee jonge talenten Thomas Martens en Loïs Delbart zijn door de RACB naar voor geschoven om deel te nemen aan de CIK FIA Academy Trophy. Dit kampioenschap zag enkele jaren geleden het levenslicht met als doel jonge talenten de strijd met elkaar aan te laten gaan en dat met gelijkwaardig materiaal. Martens en Delbart zullen dit jaar in actie komen in het Duitse Wackersdorf en het Italiaanse Sarno en Lonato.
  • Shopa
Ieder land mag twee deelnemers naar voor shuiven die een zitje voor de Academy Trophy te pakken krijgen. Voor de jaargang 2019 zijn dat de Limburger Thomas Martens en Loïs Delbart, afkomstig uit Gerpinnes in de buurt van Charleroi. Zij gaan in het lijstje Belgen onder andere Kobe Pauwels, vice-kalmpioen in 2018, Michelangelo Amendola en Xavier Handsaeme, kampioen 2017, vooraf.

Loïs Delbart ziet zijn deelname als een mooie beloning voor zijn Belgische titel in de IAME X30 Series 2018. "Na mijn titel kwam ik in contact met de RACB, zij volgden mijn parcours en progressie. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik nu de kans krijg om deel te nemen aan dit mooie kampioenschap en dat onder de Belgische vlag. Ik zal vast en zeker mijn best doen om onze kleuren te verdedigen en dat samen met Thomas. Ik ken hem nog niet persoonlijk maar ik ben er van overtuigd dat we er samen een mooi verhaal van kunnen maken." Het wordt een zeer druk jaar voor de 14-jarige Delbart, die naast de Academy ook in de BNL Karting Series, de IAME Benelux, het WK IAMEX30, het WK en EK OKJ en het Europese kampioenschap IAME X30 zal afwerken.

De tweede naam op het lijstje is die van Thomas Martens die met zijn selectie een van zijn doelen die hij zichzelf stelde toen hij startte met karting bereikt heeft. "Het is toch wel zeer speciaal om de kleuren van je land te vertegenwoordigen tussen deelnemers vanuit de hele wereld. Ik startte met karting op vierjarige leeftijd en ben er nu twaalf. Ik zie deze kans dan ook komen op een belangrijk moment in mijn nog jonge carrière. De afgelopen seizoenen verliepen niet altijd zoals gehoopt en ik zie dit als een nieuwe uitdaging! De lat leg ik meteen hoog, ik start om te racen voor een plaats in de top vijf. Mijn grootste handicap is ongetwijfeld de gebrekkige circuitkennis, gezien ik nog maar op één van de drie circuits gereden heb. But no stress! Het hoofd koel houden is één van mijn pluspunten dus ik kijk er naar uit. De Belgen hebben de afgelopen jaren prima resultaten neergezet in deze competitie en ik start met hetzelfde nummer als Kobe Pauwels vorig jaar. Ik weet dus wat mij te doen staat en hoop op een extra tikkeltje geluk!

De Academy werkt in 2019 opnieuw drie wedstrijden af. Allemaal met gelijk materiaal. De banden, het chassis en de motoren, zelfs de overalls zijn allemaal identiek. Wie doorheen het seizoen bewijst het beste aan een stuur te kunnen draaien, zal met de titel naar huis gaan. Het seizoen start begin mei in het Duitse Wackersdorf. Daarna werken de piloten twee manches af in Italië. Eerst staat Sarno op de planning, midden juni, alvorens af te sluiten in Lonato tijdens het weekend van 21 en 22 september.

Foto's: Michael Melis - KartphotoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op vrijdag 22 maart 2019.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons