van der Horst

Ticketsverkoop voor de CrowdStrike 24 Hours of Spa gestart

CrowdStrike 24 Hours of Spa
CrowdStrike 24 Hours of Spa
De 75ste editie van de 24 Hours of Spa vinden in 2023 een maand vroeger plaats dan de vorige jaren, een gevolg van het verschuiven van de datum van de GP van België naar eind juli. Van 29 juni tot en met 2 juli kan het publiek weer genieten van heel wat spektakel op en naast de piste. De ticketverkoop voor het event is gestart en ook de timing van het weekend is al vrijgegeven.
Sfeer 24H Spa 2022
Sfeer 24H Spa 2022
Naast de etmaalrace die meetelt voor de Intercontinental GT Challenge kan het publiek ook genieten van heel wat supportraces, Lamborghini Super Trofeo, GT4 European Series/GT4 Scandinavia Series en Formula Regional European Championship by Alpine alsook de nieuwe McLaren Trophy Europe. Verder is er ook de demonstratie van de GT1 Sports Club by Curbstone waar heel wat hyper- en supercars de piste zullen nemen. Maar naast de piste valt er ook heel wat te beleven zoals e-sport racing, pitwalks, pitstop simulaties naast de reeks aan kramen en standjes die de Fan Village aan de voet van de Raidillon telt. Natuurlijk is er op zaterdagavond het traditionele concert.

Spa-Francorchamps
Spa-Francorchamps
De activiteit op de piste start traditiegetrouw op dinsdag met de bronzetest die plaats vindt om 15u00. Woensdag is er de door de fans geapprecieerde parade richting Spa. De deelnemers aan de etmaalrace nemen op donderdag een eerste maal de piste om 11u20 voor een 90 minuten durende vrije training. Daarna is er om 18u10 de Pre-qualifying over 60 minuten terwijl de kwalificatie start om 21u20. Daar wordt beslist welke 20 snelste wagens het vrijdag mogen uitvechten in de superpole. Om 23u00 is er nog de nachtkwalificatie. Op vrijdag rijden de supportklasses hun eerste races waarna om 19u55 de GT3’s beginnen aan een warm-up gevolgd om 20u35 door de superpole. De race zelf start op zaterdag om 16u30.

Er zijn een hele waaier aan ticketmogelijkheden beschikbaar. Zo zijn er tickets voor enkel donderdag en vrijdag, waarmee de fans de oefenritten en kwalificaties voor de 24 uur als de races uit het nevenprogramma kunnen beleven. Er is ook de mogelijkheid om een ticket voor enkel zondag te kopen dat toegang geeft tot de area’s langs het circuit, de tribunes en de paddock. Het belangrijkste ticket is natuurlijk het weekendticket dat vier dagen toegang biedt tot de tribunes, Fan Village en concert. Kiest u om er een paddock ticket bij te nemen dan kan u de race ook beleven van uit de paddock.

Tickets zijn HIER te verkrijgen.

Foto's: CrowdStrike 24 Hours of Spa, Geert Franquet & Vincent Wouters
   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons