van der Horst

Tim Heinemann voor de tweede maal kampioen DTM Trophy

Tim Heinemann - Team Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring Racing
Tim Heinemann - Team Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring Racing
Niet alleen de DTM sloot vorig weekend zijn seizoen af op het circuit van Hockenheim maar ook de DTM Trophy. Twee races stonden er op het programma. Tim Heinemann (Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring Racing Toyota GR Supra GT4) won de allerlaatste race van het jaar nadat hij de dag ervoor zesde werd in de eerste race van het weekend, voldoende om voor de tweede maal de titel te pakken.
Start race 1 DTM Trophy
Start race 1 DTM Trophy
Tim Heinemann was al eens kampioen in de DTM Trophy in 2020, toen met een Mercedes-AMG van HP Racing International. Heinemann won dit jaar zes races en dat was ruim voldoende om de titel te behalen. Colin Caresani (Project 1 BMW M4 GT4) won nog de race op zaterdag, zijn vierde zege van het seizoen, en eindigde derde op zondag, wat hem de de tweede plaats in het kampioenschap opleverde. Theo Oeverhaus (Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT4) won maar een race maar beëindigt het seizoen als derde in de eindstand.

Selleslagh Racing Team rijder Alexandre Papadopulos (Mercedes-AMG) eindigde als efde in de eerste race dit weekend en werd tiende in de tweede. In de eindstand staat hij op de vijftiende plaats.

Foto's: DTM Media Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 13 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons