van der Horst

Tim Joosen: “We zijn op de goede weg”

Tim Joosen - Tatuus PY-012
Tim Joosen - Tatuus PY-012
Tim Joosen heeft zijn eerste uitstap met de Tatuus PY-012 in de Supercar Challenge, meer bepaald in de IDIS Superlights Challenge, goed verteerd. De Antwerpenaar moest beide wedstrijden alleen afhaspelen en pakte tweemaal een vierde plaats in een zeer competitief peloton. “Er is nog wat werk aan de winkel, maar we zijn samen met Ichiban zeker op de goede weg”.
Tim Joosen - Tatuus PY-012
Tim Joosen - Tatuus PY-012
Tim Joosen moest zowel de kwalificatie als de beide races voor zijn rekening nemen aangezien Glenn Haverals nog niet beschikte over de nodige licentie, niettegenstaande die wel tijdig was aangevraagd.
“Geen cadeau en zeker niet in een supersnelle wagen waarin de g-krachten enorm veel vergen van de nekspieren”, steekt Tim Joosen van wal. “Het was ook meer dan twee jaar geleden dat ik nog uitkwam in competitie, op een circuit dat ik nauwelijks ken en daarenboven met een CN Prototype. Niet evident”.
Joosen klokte tijdens de kwalificatie de vierde chrono in het 18-koppig startveld en hiermee was de voorzitter van Autorenstal Excelsior niet ten volle 100% tevreden.

Tim Joosen - Tatuus PY-012
Tim Joosen - Tatuus PY-012
“Het kon sneller. Er was veel verkeer op de baan en ik vond amper een vrije ronde. Ook na de sprintrace, waarin hij als vierde werd afgevlagd was Joosen niet echt gelukkig. Ik ondervond dat de Tatuus niet voldoende grip gaf in de trage situaties en dus moest er worden gesleuteld aan de set up tussen de twee wedstrijden. Dit zijn kleine scherpe randjes die eraf moeten worden geveild. Ichiban leverde prachtig werk en tijdens dit eerste weekend is er geen sleutel op het mechanische gedeelte van de wagen gezet. We zijn dus goed aan het seizoen begonnen en we kunnen alleen nog groeien".

Tijdens de wedstrijd over een uur lukte Tim Joosen een kanonstart en ging van vier naar twee. Deze tweede plaats kon hij aanhouden tot de pitstop in de 34ste minuut. Een eerste podiumplaats was in de maak tot de Antwerpenaar twee seconden te vroeg buiten reed na de pitstop en hij dus een drive through aan zijn broek kreeg. Hierdoor verhuisde hij gefrustreerd van de tweede naar de vierde plaats.

Tim Joosen - Tatuus PY-012
Tim Joosen - Tatuus PY-012
“De tweede plaats had ik waarschijnlijk niet kunnen verdedigen. Fysisch was het enorm zwaar om alleen deze wedstrijd van een uur af te haspelen. De nekpijnen waren amper te harden, maar de derde plaats was zeker een feit zonder die drive through die ik volledig aan mezelf heb te wijten. Na deze twee vierde plaatsen staan we derde in het kampioenschap en dat is reeds een stap in de goede richting. De Tatuus staat er en technisch is deze wagen top. We kunnen vanaf nu alleen maar groeien en met de volgende race op Circuit Zolder moeten we zeker tweemaal een podiumplaats ambiëren. Onze start in Zandvoort was goed, maar ik keerde huiswaarts met gemengde gevoelens. Enerzijds is de Tatuus een geweldige wagen en de crew is top. Anderzijds had ik gerekend op minstens één podiumplaats en indien Glenn had kunnen rijden was dit zeker een feit geweest. Met reeds een pak kilometers in de benen moeten we in staat zijn om op ons thuisfront in Zolder nog beter te doen, “ besluit de zoon van levende legende Eddy Joosen.

Foto's: Tim Joosen press/Geert Langelaan  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons