van der Horst

Tim Joosen eerste kampioen Norma Driver Trophy Benelux!

Norma Driver Trophy
Norma Driver Trophy
Na hun eerste seizoenszege in Zolder eerder deze maand, hebben Luc De Cock, Tim Joosen en Tim Verbergt in hun Deldiche Racing Norma M20 FC ook de slotmanche van de Norma Driver Trophy Benelux op hun naam geschreven. Tim Joosen mocht in het Nederlandse Assen overigens dubbel vieren, want hij kroonde zich door die zege ook meteen tot de allereerste kampioen in de geschiedenis van de Norma Driver Trophy Benelux.
Brand bij de Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Brand bij de Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
“Ge-wel-dig”, brulde Tim Joosen enthousiast toen de Norma M20 FC #111 van het team als eerste de finishlijn overschreed in Assen. De wagen had de dag voordien in de kundige handen van de Antwerpenaar reeds de pole positie veroverd. “Op een circuit als dit komt de Norma M20 FC echt goed tot zijn recht. Bovendien vond het team een perfecte afstelling waardoor ik echt kon aanvallen vanaf de eerste minuut. We hadden wat pech met een neutralisatie, waardoor we terugvielen in de rangschikking, maar mijn teamgenoten Luc De Cock en Tim Verbergt hebben die situatie uitmuntend rechtgezet waardoor we na 125 minuten racen op het hoogste schavot mochten plaatsnemen. Na de pech die we dit jaar reeds hadden, komt deze tweede opeenvolgende zege als een mooie beloning voor het ganse team!”

McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
“De Norma’s kwamen op het wereldberoemde TT Circuit in Assen bijzonder goed uit de verf”, bevestigt Norma Driver Trophy Benelux-coördinator Vincent Desschans.“De vele snelle bochten waren op het lijf geschreven van de Franse CN prototypes. Het mag dan ook geen verrassing heten dat het volledige algemene podium van deze slotmanche van het Belcar Endurance Championship 2019 ingenomen werd door Norma’s, met het exemplaar van McDonald’s Racing (Kris Cools/Koen De Wit) voor dat van No Speed Limit (Frédéric Bouvy/Damien Coens). Daarmee is het doek gevallen over het eerste seizoen van de Norma Driver Trohpy Benelux. Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruikmaken om de organisatoren van de Belcar Series, de pers en onze sponsors Mont Blanc Vodka en Curbstone Track Day Events te bedanken.”

Podium Norma Driver Trophy Benelux Assen 2019
Podium Norma Driver Trophy Benelux Assen 2019
In de eindstand van de Norma Driver Trophy Benelux prijkt de naam van Tim Joosen zoals gemeld bovenaan met een score van 56 punten. Hij mag daardoor in de nabije toekomst plaatsnemen in een Norma M30 LMP3-bolide bij Duqueine Automotive op het circuit d’Alès in Frankrijk, de prijs verbonden aan het veroveren van de titel. De overige ereplaatsen gaan naar Koen De Wit (49 punten) en Tim Verbergt (48 punten).

--- Eindstand Norma Driver Trophy Benelux 2019 (pdf) ---

Persbericht Norma BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 23 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons