van der Horst

Timerzyanov en Grönholm met GRX TANECO HYUNDAI in World RX

Marcus & Niclas Grönholm
Marcus & Niclas Grönholm
We hadden reeds enkele malen een Hyundai aan het werk gezien in rallycross met onder meer de Noor Frode Holte, maar ditmaal komen er twee goed opgebouwde exemplaren aan de start met twee ervaren piloten en ditto team. Timur Timerzyanov en Niclas Grönholm zullen de twee Hyundai's i20 van het team GRX Taneco de sporen geven.
Grönholm versus Demoustier
Grönholm versus Demoustier
Vorig seizoen pakte GRX uit met een Ford Fiësta Supercar voor Niclas Grönholm, ondersteund door tweevoudig wereldkampioen rally Markus Grönholm (GRX) en Jussie Pinomäki (Set Promotion). De kans dat we de Ford Fiësta nog terug zien is vrij groot, want volgens insiders is de kans reëel dat Nitiss met deze wagen het Eurpees kampioenschap zou aansnijden. Maar confirmatie hierover kregen we nog niet.

Timur Timerzyanov
Timur Timerzyanov
Wel zeker is dat twee Hyundai's i20 in de steigers staan voor de Fin Grönholm junior en zijn Russische ploegmaat Timur Timerzyanov. De Rus heeft reeds twee Europese titels op zak in 2012 & 2013 en was de laatste Europees kampioen voor IMG met het wereldkampioenschap op de proppen kwam. Ervaring zat dus binnen dit team dat voor de eerste maal met twee wagens zal uitpakken.

Volgens Marcus Grönholm gaat het hier over een privé-project en wordt het team niet officieel ondersteund door het Zuid-Koreaanse merk, maar de Fin heeft een goede band met WRC-teambaas Michel Nandan en dat zal wel bevorderlijk zijn voor het delen van info en de toelevering van onderdelen. 

Foto's: Johnny Loix

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 7 maart 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons