van der Horst

Timmy Hansen vormt bedreiging voor Petter Solberg

Timmy Hansen & Petter Solberg
Timmy Hansen & Petter Solberg
Timmy Hansen is duidelijk de man in vorm. Samen met teammaat Davy Jeanney en het Peugeot Team Hansen komt de piepjonge Zweed via een derde zege in Turkije op vier wedstrijden op gelijke hoogte dan Petter Solberg inzake het aantal overwinningen dit seizoen. Rond half seizoen leek het erop dat regerend wereldkampioen Petter Solberg een tweede titel op rij in de maak had. Maar dat was zonder Timmy Hansen gerekend die in zes wedstrijden maar liefst 39 punten van zijn achterstand knabbelde en met nog twee races te gaan is genaderd tot op 19 punten van zijn grootste rivaal.
Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Met nog twee wedstrijden te gaan en 60 punten te verdelen telt Petter Solberg nog steeds een voorsprong van 19 punten op zijn naaste belager Timmy Hansen. Na de vijfde ontmoeting had de jonge Zweed nog een achterstand van 58 punten op de Noor. Maar toen kwam de Zweedse machine van Team Peugeot Hansen pas goed op dreef.Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Solberg kende een schitterende eerste seizoenshelft en pakte een mooie voorsprong. Maar het geluk van de Noor keerde en hij viel zelfs enkele malen naast de finale. Vanaf de Estering kwam Team Peugeot Hansen de wet dicteren met winst voor Davy Jeanney op de Estering waar Solberg nog een tweede plaats pakte voor Timmy Hansen. In Canada wist Jeanney opnieuw te winnen en kwam Solberg niet in de finale. In Noorwegen en Frankrijk gingen de zeges opnieuw naar het Zweeds team, maar deze keer naar Timmy Hansen. Solberg wist nog de finale in Barcelona achter zijn naam te schrijven, maar door de regelmaat tijdens de kwalificaties en halve finales scoorde Hansen meer punten dan Solberg. In Turkije kwam Solberg slecht uit de startblokken tijdens de halve finale en zag met lede ogen dat Hansen zijn derde zege van het seizoen pakte.

De zege in Turkije is wel een van de meest bevochten van het seizoen met zeer spannende halve finales en finale. Hansen kreeg het dus niet op een dienblad aangeboden.

Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
We zijn elf races ver en het Team Peugeot Hansen wist met Hansen en Jeanney vijmaal te winnen tegenover drie voor SDRX waar Solberg drie wedstrijden voor zijn rekening nam terwijl teammaat Doran er niet aan te pas kwam en zelfs eenmaal werd uitgesloten wegens een niet comforme wagen. De drie andere zeges gingen naar Volkswagen met Johan Kristoffersson en Toomas Heikkinen en de Audi S1 van Mattias Ekström. Logisch dat het Team Peugeot Hansen dan ook aan de leiding staat in de tussenstand voor het teamkampioenschap.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 6 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Turkye.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons