van der Horst

Timmy Hansen wint eerste virtuele Race of Champions

Timmy Hansen
Timmy Hansen
Niet alleen de Virtual Belcar trok er op uit afgelopen weekend, ook de Race of Champions ging virtueel, voor de eerste keer ooit. Zestien rijders gingen de strijd aan in het gekende format en het was regerend wereldkampioen rallycross Timmy Hansen die de eerste editie op zijn naam schreef. Daarnaast mochten ook de simracers hun kunsten tonen om dan af te sluiten met de ROC Nations Cup. Stoffel Vandoorne kwam eveneens aan de start, maar werd snel uitgeschakeld in de knock-outfase.
  • LTF
Op drie verschillende tracés die in het verleden dienstdeden als circuit voor de Race of Champions - en nu speciaal nagebouwd werden op Assetto Corsa - waagden 16 piloten hun kans om als eerste de titel van Virtual Race of Champion-kampioen binnen te halen. Na de groeps- en knock-outfase bleven alleen Timmy Hansen en Ruben Garcia Jr. (kampioen in het Mexicaanse NASCAR-kampioenschap over. In die finale versloeg de jonge Zweed de Mexicaan, tot groot jolijt bij de familie Hansen. Stoffel Vandoorne streed ook voor de inviduele titel en domineerde in zijn groep Raffaele Marciello en Bruno Spengler, tot hij in de kwartfinale nipt de duimen moest leggen tegen Antonio Félix da Costa.

Bij de simracers was het Veloce eSports-piloot James Baldwin die met de overwinning ging lopen. Hierdoor mocht de Brit zowel tegen Timmy Hansen een race afwerken - die hij overigens won - als een promotie naar de ROC Nations Cup op zak steken. Daar vormde hij een team met de Franse F1-piloot Romain Grosjean. Die tandem won ook dat onderdeel, ten koste van het Zweedse duo Hansen - Johan Kristoffersson.

Foto: Race of ChampionsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op maandag 29 juni 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons