van der Horst

Timo Scheider en Kevin Eriksson in World RX met MJP Racing Team Austria

Timo Scheider - Seat Ibiza RX
Timo Scheider - Seat Ibiza RX
Tweevoudig DTM-kampioen, de Duitser Timo Scheider, zal komend seizoen het team vervoegen van MJP Racing Team Austria Van Max Pucher. Dit overigens verrassend samen met de Zweed Kevin Eriksson die de Olbergs MSE stal van zijn vader verlaat. Dit doet vermoeden dat Andreas Eriksson het World RX zal verlaten en zich toespitsen op Globel Rallycross in de States met Honda.

Timo Scheider
Timo Scheider
Na zijn drie uitstappen in het World RX vorig seizoen is de komst van Timo Scheider geen complete verrassing. De 38-jarige Scheider startte in 2000 in DTM met Opel Astra & Vectra, stapte in 2006 over naar Audi en bleef het merk met de vier ringen trouw tot heden. Het was wel wachten tot 2008 alvorens hij zijn eerste zege boekte. Hij pakte er drie dat seizoen en ook de wereldtitel. In 2009 zou hij met succes zijn titel verdedigen en volgde zichzelf op met twee zeges en vier tweede plaatsen. Hij wist nadien op zeven seizoen nog tweemaal te zegevieren en kende in 2016 zijn minste seizoen met een 22ste plaats. Met 7 zeges en 24 podia's op 181 starts in DTM, zet hij er nu definitief een streep onder. 

Scheider is een product uit de Formule Renault 2 liter en de Duitse F3 alvorens naar de DTM over te schakelen. Tussendoor was hij ook aan de slag in de FIA GT1 met een Maserati MC12, boekte een algmene zege en een klassezege in de 24 Hours of Nürburgring en won ook tweemaal de 24 Hours of Spa. 

Na wereldkampioen Mattias Eström, die nog steeds de DTM blijft combineren met het World RX, is dit de tweede DTM-rijder die we mogen begroeten in het alsmaar selecter clubje van toppiloten binnen het World RX.

Timo Scheider - Seat Ibiza RX
Timo Scheider - Seat Ibiza RX
Vorig seizoen proefde de Duitse klasbak reeds van het Rallycross met een SEAT Ibiza Mk4 van René Munnich in Spanje, Letland en Argentinië. Op de Autódromo Rosario Juan Manuel Fangio kon hij zich nipt plaats voor de halve finales, maar kon via een tweede plaats doorstoten naar de finale die hij afsloot met een knappe vierde plaats.Kevin Erikkson buitenom naar de leiding. Het beeld van het seizoen
Kevin Erikkson buitenom naar de leiding. Het beeld van het seizoen
De komst van Kevin Eriksson, die in Duitsland de move van het jaar realiseerde na de start, naar MJP is een teken aan de wand dat we het team OMSE, waarin Eriksson ploeg vormde met Niclas Gronholm, zoon van, van het toneel verdwijnt en defintief richting Amerika vertrekt waar het de Global Rallycross zal rijden met Honda. Tenzij de Ford's worden ingezet in het Euro RX als alternatief. Het MJP Racing Team Austria van Max Pucher kwam vorig jaar uit met Timerzyanov en Baumanis. Deze zullen een nieuw onderkomen moeten zoeken, meer dan waarschijnlijk samen met Niclas Gronholm.


Foto's: Johnny & Frieda Loix
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 7 februari 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons