van der Horst

Titanic Rit Kasterlee: Voorbeschouwing van de organisatoren

De Titanic Rit staat voor een dubbelaffiche, waarbij er één rit van die naam wordt ingericht in Kasterlee, en één in Merksplas. De telling gaat voor de Titanic Rit wel gewoon door. De eerste van het tweeluik, deze zaterdag 26 maart 2022, wordt dus de 39ste editie, de Titanic Rit Kasterlee.
De Titanic Rit is een oriëntatiewedstrijd die wordt verreden over de openbare weg, opnieuw uitgestippeld door de ervaren parcours-uitzetters Jan Eysermans en Wim Poulmans, bijgestaan door Steven Dionys. Men kan zich inschrijven in drie klassen: Recrea, Touring en Expert. De deelnemers proberen een geheim gehouden route van ongeveer 100 kilometer, verdeeld over twee delen, te rijden zoals die door de inrichter wordt beschreven in een roadbook. De juiste route rijden en aanmelden op de juiste punten op de juiste tijden is de opdracht. Dat wordt nagegaan door middel van controles langs het traject. De wegcode moet ten allen tijde worden gerespecteerd.

Het wedstrijdcentrum blijft “De Notelaar” op de Kattenberg in Kasterlee. Van daaruit vertrekken de deelnemers voor een traject dat hen zal leiden langs het grondgebied van Kasterlee, Geel, Meerhout, Laakdal, Tessenderlo en Balen. Een deelnemerslijst werd op dit ogenblik nog niet vrijgegeven maar we kunnen ervan uitgaan dat de trouwe stamgasten uit de wereld van de Rittensport en Classic, present zullen tekenen.

Dit is Kasterlee

Voor RT Titanic staat Kasterlee synoniem met de onstaansgrond en vestigingsplaats van de huidige club. Maar uiteraard bestaat de gemeente Kasterlee net iets langer dan dat. Je zou het de gemeente misschien niet nageven maar op vlak van toerisme is dit een van de trekpleisters van de provincie Antwerpen. De Kasterleese bossen zijn gekend, maar nog populairder zijn het recreatiegebied Kabouterberg, in de heuvelachtige zandduinen van natuurdomein De Hoge Mouw. Het pretpark Bobbejaanland en het recreatiegebied en het natuurdomein De Hoge Rielen zijn eveneens een bezoekje waard. In en om de gemeente kan men ook nog terecht in vier molens met de Keeses Molen, de Watermolen van Houtem, de Zwarte Molen en de Oostmolen. En wie een slecht resultaat liet noteren in de Titanic Rit die kan de teleurstelling misschien alsnog gaan wegspoelen want er is ook nog het Lichtaarts Bierfestival in het Ligahof!

Persbericht VAS Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op woensdag 23 maart 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons