van der Horst

Titel en vice-titel in Lamborghini Cup voor Van der Horst Motorsport

Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
Het hing deze morgen reeds in de lucht na de zege tijdens de eerste race; Gerard Van der Horst pakt na de laatste race vanhet seizoen de titel in de Lamborghini Cup binnen de Lamborghini Super Trofeo Europe of de snelste merkencup van de wereld. Zijn kompaan, teamgenoot en schoonbroer William van Deyzen pakt de vice-titel nadat de Brit Tim Richards het onderspit moest delven.
William van Deyzen - Gerard Van der Horst
William van Deyzen - Gerard Van der Horst
Na de eerste manche was het reeds duidelijk dat de Brit Richards geen rol van betekenis meer kon spelen voor de titel. De beide piloten van Van der Horst Motorsport deden het podium van deze morgen nog eens over en gingen met de bloemen en de grootste bekers lopen. Gerard diepte zodoende nog zijn voorsprong nog iets verder uit, terwijl William zich definitief los rukte van Richards.

Na zes weekends van telkens twee races en twee kwalificaties stonden beide piloten steeds aan de eindmeet. Hierdoor behoren ze ook de meest regelmatige van het peloton. Ze maakten amper fouten en stonden samen 20 maal op 24 op het podium. Van regelmaat gesproken.

“Dit is niet alleen onze verdienste, maar van de ganse équipe dat een gans seizoen keihard werkte om alles in goede banen te leiden. Bij deze een hartelijk woordje van dank aan iedereen die meewerkte aan deze successtory,” aldus een gelukkige Gerard Van der Horst.   

De laatste race voor de Lamborghini Super Trofeo ging niet rimpelloos van start toen een vijftal wagens net na de start in elkaar haakten. Eentje werd terug het circuit op getorpedeerd en mistte op een haar na de beide Lamborghini’s van Van der Horst Motorsport. De safety car kwam eraan te pas en nadien werd  vooraan hard geknokt voor de algemene zege, terwijl Gerard Van der Horst in de Cup zijn teamgenoot moest voorblijven en zeker geen fouten maken. Met een nieuwe zege en een plaats binnen de top 10 algemeen sloot de Nederlander zijn eerste seizoen af als kampioen in de Lamborghini Cup terwijl teammaat William Van Deyzen de vice titel op zak mag steken.

Zaterdag en zondag wordt het seizoen definitief afgesloten met nog twee races in de World Cup. Opnieuw zijn Gerard en William van de partij en ambiëren ze een plaats op het podium.

Meer info later...

Foto's: Van der Horst Motorsport / Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op vrijdag 2 december 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons