van der Horst

Titel en vicetitel voor Belgium Racing

Derdaele-Heyer-Maassen - Porsche 997 GT3-R
Derdaele-Heyer-Maassen - Porsche 997 GT3-R
Afgelopen weekend werd in het kader van de Belgian Masters de laatste wedstrijd verreden voor het Belgian Race Car Championship of BRCC. De troepen van Belgium Racing wisten wat hen te doen stond. Zowel in BRCC Pro met Dylan Derdaele-Kenneth Heyer-Xavier Maassen als in BRCC Cup met Bart Van Haeren-Peter Hoevenaars-Yannick Hoogaars moest er worden gewonnen om de twee titels te verzilveren.
Van Haeren-Hoogaars-Hoevenaars - Porsche 991 Cup
Van Haeren-Hoogaars-Hoevenaars - Porsche 991 Cup
In BRCC Cup was de rekening vlug gemaakt. Winst betekende kampioen, want het jonge trio moest met de Porsche 991 Cup een kloof van vier punten overbruggen met de Ferrari 458 Challenge van Soenen. De tweede chrono tijdens de kwalificatie deed het beste vermoeden, maar het was toch de leidende Ferrari die via een superchrono van Vervisch de pole pakte. Bart Van Haeren, Peter Hoevenaars en Yannick Hoogaars reden een schitterende wedstrijd en kwamen na een uur wedstrijd aan de leiding. Deze zouden ze niet meer uit handen geven en uiteindelijk wonnen de ze Klasse BRCC Cup en werden bovendien knap vierde algemeen. Hierdoor pakte het piepjonge trio met de Belgium Racing Porsche de Belgische titel in BRCC Cup met 10 punten voorsprong op de Ferrari’s 458 Challenge van Soenen-Vervisch en de broers Thiers.

Van Haeren-Hoogaars-Hoevenaars - Porsche 991 Cup
Van Haeren-Hoogaars-Hoevenaars - Porsche 991 Cup
In BRCC Pro of de hoogste Klasse van het Belgisch kampioenschap lagen de kaarten iets ingewikkelder. Ook hier moesten Dylan Derdaele, Kenneth Heyer en Xavier Maassen trachten te winnen, terwijl de Aston Martin GT3 met Verbergt, Redant en Ide niet binnen de top 2 mocht eindigen. Dylan Derdaele was in een begenadigde dag, want hij parkeerde de Belgium Racing Porsche GT3-R met een zeer scherpe 1’30”357 op de pole en was daarbij 3/10 sec. sneller dan de Audi R8 GT3 LMS ultra van PK Carsport die de eerste startrij deelde.

Podium Belgian Masters 2014 - BRCC Cup
Podium Belgian Masters 2014 - BRCC Cup
Patric Derdaele: “We hadden ook deze wedstrijd kunnen winnen, maar verloren tweemaal extra tijd met problemen aan de remmen. Achteraf bleek dat zowel links als rechts achter iets was losgekomen aan de ontluchting. Iets wat we in al die jaren nog niet voor hadden en wat in theorie ook nooit kan los komen. Het feit dat we dit nu langs beide kanten van de achterste remmen voor hadden is zeer bizar en we gaan dit uiteraard onderzoeken”.


Podium Belgian Masters 2014
Podium Belgian Masters 2014
Maar los daarvan hebben ook hier de drie piloten een formidabele job gedaan. Belgium Racing was gedurende het seizoen oerregelmatig en ook het enige team dat telkens op het podium stond in BRCC Pro. Uiteraard hoopte team owner Patric Derdaele het seizoen af te sluiten met een overwinning die nodig was om nog in aanmerking te komen voor de titel.Derdaele-Heyer-Maassen - Porsche 997 GT3-R
Derdaele-Heyer-Maassen - Porsche 997 GT3-R
]“Door de problemen met de remmen konden we een zege vergeten, maar de jongens vochten als leeuwen en reden een schitterende inhaalrace. We strandden uiteindelijk op de tweede plaats na de Aston Martin van Verbergt, Redant en Ide en voor de Audi van PK Carsport. Zodoende schuiven we van de derde naar de tweede plaats in de eindrangschikking en pakken we de titel van vicekampioen”, besluit de Limburgse ondernemer.Belgium Racing PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op zondag 19 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons