van der Horst

Titel en vicetitel voor Belgium Racing in BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Belgium Racing Team bij BMW M2 CS Racing Cup Benelux in Assen
Belgium Racing Team bij BMW M2 CS Racing Cup Benelux in Assen
Steven Brams en Joeri Janssens hebben Belgium Racing dit weekend opnieuw een podiumplaats bezorgd in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Steven Brams verzekerde zich in zijn debuutjaar ook van de titel in de ProAm-klasse, terwijl Joeri Janssens het schopte tot vicekampioen in de Am-ranking. Missie geslaagd dus voor beide heren na een uitermate leerzaam seizoen.
  • LTF
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing

“Hoewel Assen de laatste afspraak van het seizoen vormde, bleek het allerminst een eenvoudig weekend”, stelt Marc Goossens die dit seizoen bij Belgium Racing de sportieve programma’s in goede banen leidde. “Allereerst had Steven noch Joeri ervaring in Assen. Verder reden we dit weekend samen met de deelnemers uit de Nederlandse cup, wat een startveld van meer dan 15 wagens opleverde, en tot slot zorgden de weergoden voor een extra hindernis. Beide heren hebben zich echter goed uit de slag getrokken en ik denk dat we niet enkel mogen terugblikken op een geslaagd weekend, maar ook op een geslaagd seizoen. Belgium Racing heeft zijn jarenlange ervaring aangewend om Steven en Joeri snel progressie te laten boeken en die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. Steven bekroonde die samenwerking bovendien met een eerste titel en Joeri mag zich vicekampioen noemen.”

“Het was een indrukwekkend weekend”, lachte Steven Brams na afloop. “Best spannend, met zoveel wagens die intrinsiek allemaal even snel zijn op een piste waar ik nog nooit had gereden. Ik kende wat pech bij de kwalificaties doordat er tot tweemaal toe een gele vlag was. Nadien waren mijn banden over hun hoogtepunt heen waardoor ik niet echt een goede chrono kon neerzetten. Het resultaat was een startplaats achteraan de grid, maar dat was op zich niet het meest opzienbarende. Op zaterdag regende het namelijk en doordat ik een heel aantal wagens voor me had, was het zicht uiterst beperkt vanwege de spray. Na een stressvolle aanvangsfase vond ik een goed tempo, waarna Joeri knap afwerkte en we een algemene podiumplaats boekten. De dag nadien nam Joeri de start en kon ik als kampioen in de ProAm-klasse onze BMW over de meet sturen. Wat een fantastisch gevoel! Ik wil Joeri uit de grond van mijn hart bedanken om samen met mij dit seizoen af te werken. Ik heb een geweldig jaar beleefd en gigantisch veel ervaring opgedaan. Ook Marc Goossens, Jan Gabriëls en het ganse Belgium Racing team hadden een grote hand in onze resultaten en groei dit seizoen, waarvoor dank.”

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“Een zwaar, maar deugddoend weekend. Zo kan ik de meeting in Assen - denk ik - het beste omschrijven”, vertelt Joeri Janssens. “Assen is beslist geen eenvoudig circuit, met gripniveaus die variëren naargelang de sector van het circuit. We reden voor het eerst dit jaar ook op Hankook-banden, in plaats van het vertrouwde Michelin-rubber, en ook dat vroeg wat aanpassing. Tenslotte was er ook de regen, wat nooit gemakkelijk is op een nieuwe baan waar de snelheden eveneens vrij hoog liggen en veel bochten elkaar snel opvolgen. Steven en ik bleven echter foutloos en bijgevolg zijn we beide tevreden over ons weekend. Het seizoen is voorbijgevlogen en het had voor mij gerust nog wat langer mogen duren. Voor de start van de Cup wist ik niet goed waar mij aan te verwachten. Met Belgium Racing hebben we gewerkt aan alle facetten van de racerij, waardoor ik nu meer zelfzeker aan de start sta. Er is uiteraard nog heel wat groeimarge, want een raceweekend is zo voorbij.Ik wil zeker Marc, Jan en alle jongens van Belgium Racing bedanken voor een fantastisch seizoen. Zonder hun jarenlange ervaring en inzet zouden we nooit tot dit resultaat gekomen zijn. Chapeau aan Belgium Racing Team! We smeden nu al plannen voor de toekomst met als doel nog één plaatsje beter te doen dan vicekampioen!”

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op donderdag 4 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finale Races.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons