van der Horst

Zandvoort: Titel voor Peter Hoevenaars en Belgium Racing

Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Gezien de Nederlander Peter Hoevenaars op zaterdag twee poles veroverde en zo reeds een extra punt boekte, had hij tijdens een van de races voldoende aan een tweede plaats om de titel te pakken. Maar de Belgium Racing rijder nam geen genoegen met de tweede plaats en won opnieuw met een ruime voorsprong op zijn landgenoot en ervaren Cuprijder, Schothorst en teammaat Dylan Derdaele.
  • G&A Motors Motorsport
Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Het werd geen spannende bedoening zoals we gewend zijn in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tijdens de eerste van de slotraces die werd verreden op Circuit Park Zandvoort in het kader van de finale van de Blancpain Sprint Series.

Peter Hoevenaars verzilverde zijn pole en reed een start-finish race en pakte zodoende de zege met een ruime voorsprong van 5,3 sec. op zijn landgenoot Schothorst,onderweg met de Porsche van van Splunteren. Max kon maar één race rijden dit weekend door een te drukke agenda en opteerde voor de AM-race later op de dag. Hij hoopte uiteraard dat zijn eenmalige teammaat nog even de spanning erin kon houden, maar dat is duidelijk niet gelukt.
Xavier Maassen - Porsche 991 Cup-Thems Racing by DVB
Xavier Maassen - Porsche 991 Cup-Thems Racing by DVB
Schothorst moest reeds bij de start zijn meerdere erkennen in Xavier Maassen in de Porsche van Thems Racing by DVB. Maar naar het einde toe moest de uittredende kampioen naar de kant met een klapband en meteen verdween ook het laatste sprankeltje hoop op een nog mogelijke vicetitel.

Met Dylan Derdaele als derde heeft Belgium Racing opnieuw twee wagens op het podium, terwijl Yannick Hoogaars in de derde Limburgse Porsche de AM Klasse won en heel knap vierde algemeen werd. Jurgen Van Hover, op zaterdag nog snel onderweg tijdens de kwalificatie, werd vierde in de Klasse Pro en vijfde algemeen.

Podium: Hoevenaars-Schothorst-Derdaele
Podium: Hoevenaars-Schothorst-Derdaele
Op zondagnamiddag wordt de tweede manche verreden. Indien van Splunteren deze wedstrijd wint en nog eens het punt van de snelste wedstrijdrinde pakt, komt hij alsnog vier punten te kort om Hoevenaars te bedreigen. Hoevenaars moet reglementair wel de start nemen om nadien dan het beste resultaat van de dag in rekening te brengen.Foto's: Racing International Photography - PGCCB
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 11 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons