van der Horst

Titels in VAS Classics zijn gekend

Dirk Van Rompuy-Eddy Smeets / Porsche 914/6
Dirk Van Rompuy-Eddy Smeets / Porsche 914/6
De uittredende kampioenen van 2019, Jan Eysermans en co Wim Poulmans (Subaru Impreza) hebben zich opnieuw verzekerd van de titel in VAS Classic, alsook in de klasse van de Young Timers waar ze met drie zeges het maximum van de punten scoorden.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder
Co-piloot Eddy Smeets werd aan de zijde van Dirk Van Rompuy (Porsche 914/6) zesde algemeen in de 5u van het Brugse Ommeland. Dat resultaat op een 50-tal deelnemers in Expert was voldoende om Smeets te verzekeren van de titel in het VAS Classic kampioenschap bij de oldtimers en de vice-titel algemeen. Vader en dochter Rackham werden vice-kampioenen bij de oldtimers en zijn derde in de algemene stand. Vader en zoon Van den Wyngaert bezetten P3 bij de oldimers in de eindstand, terwijl Marcel Claas, die normaliter Eddy Smeets naast hem in het kuipje krijgt in de groene Mini Innocenti, 4de eindigt in het Old Timer kampioenschap.

In de klasse van de Tourtimers dat de jongste wagens huisvest, ging de titel naar Wilfried De Weerdt en Hans Lauwers (Citroën DS3) die zowel in de 360' van de Suikerstreek als de 6u van de Noorderkempen de volle punten pakten.

De organisatie van de Moustache Classic moest door omstandigheden noodgedwongen de handdoek in de ring gooien dit jaar en zodoende was de 5u van het Brugse Ommeland de laatste VAS Classic van het seizoen. Daardoor werd de titelstrijd die tijdens de Moustache Classic nog kon wijzigen vervroegd beëindigd na de 5u. van het Brugse Ommeland.

Foto: Eddy Smeets

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op donderdag 4 november 2021.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons