van der Horst

Titelverdediger Belgium Racing met drie wagens in Belcar 2022

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing doet in 2022 een gooi naar de titel in het Belcar Endurance Championship. De regerende GT-kampioen zet opnieuw drie wagens in. Één exemplaar komt, zoals eerder bekendgemaakt, in handen van de jonge Michiel Haverans, terwijl Dylan Derdaele zijn nationale titel verdedigt met Michael Cool aan zijn zijde. De broers Koen en Kris Wauters tenslotte nemen opnieuw plaats in het kuipje van hun vertrouwde Porsche met startnummer 97. Het Belcar-kampioenschap start half mei op Circuit Zolder, de eerste van in totaal zes afspraken dit seizoen.

“Ik hoop dat 2022 het jaar wordt waarin we de mondiale gezondheidscrisis achter ons kunnen laten en opnieuw voluit kunnen racen”, vertelt teameigenaar Patric Derdaele. “Voor Belgium Racing staat 2022 gelijk aan een goed gevuld programma, met een deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux, de BMW M2 Racing Cup Benelux en het Belcar Endurance Championship. Een mooie mix dus tussen sprintwedstrijden en uithoudingswedstrijden. Zoals steeds is het orgelpunt de 24 Hours of Zolder, de wedstrijd die we in het verleden viermaal op rij wonnen. Als regerend kampioen, willen we ons ook dit jaar in de kijker rijden.”

Marc Goossens - Michiel Haverans
Marc Goossens - Michiel Haverans
Belgium Racing verschijnt dus niet zonder ambitie aan de start van het Belcar Endurance Championship 2022 en mikt op een vierde opeenvolgende titel in het Belgische kampioenschap uithouding. “Net als de voorbije jaren hebben we ook dit seizoen een mooi programma kunnen samenstellen voor het Belcar Endurance Championship”, trapt Marc Goossens af, die bij het Limburgse team de sportieve programma’s in goede banen leidt. “We zetten opnieuw drie wagens in en gaan daarbij enerzijds resoluut voor een vierde opeenvolgende titel, maar hebben anderzijds ook ambitie om Michiel Haverans te begeleiden bij zijn eerste stappen in een GT-wagen. Wat het Belcar-programma dit seizoen bijzonder maakt, is dat geen van de rijders echt nieuw is voor ons team. We kunnen dus bouwen op samenwerkingen uit het verleden en dat is altijd aangenaam.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Net zoals de voorbije jaren, stoomt Belgium Racing drie exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup klaar, waaronder twee wagens van de allerlaatste generatie. “Drie wagens runnen is op logistiek vlak niet eenvoudig, maar Belgium Racing is beslist niet aan zijn proefstuk toe”, stelt teamchef Jan Gabriëls. “Dylan Derdaele neemt als regerend kampioen opnieuw plaats in de #99 en krijgt daarbij versterking van Michael Cool, die vorig jaar bij de 24 Hours of Zolder en bij seizoensfinale in Zolder het team reeds vervoegde. Hij wist ons aangenaam te verrassen met zijn snelheid en oog voor detail en ik denk dat hij daarom de geknipte persoon is op de wagen waarmee we opnieuw de titel beogen. Ook Koen en Kris Wauters rekenen we ondertussen tot onze vaste waarden. De gezondheidscrisis leidde vorig jaar tot een wijziging in hun professionele agenda, waardoor ze niet het volledige raceprogramma konden afwerken. We zijn dan ook bijzonder blij dat ze in samenwerking met Ivanti dit jaar opnieuw present tekenen. Tenslotte hebben we met Michiel Haverans een jong talent in onze rangen. Hij zal plaatsnemen aan het stuur van een Porsche type 991.2 en zich in 2022 vooral toeleggen op zoveel mogelijk ervaring op te doen.”

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 21 april 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons